cookie-og-privatlivspolitik
En røgalarm reddede tidligt søndag morgen en 55-årig mand og hans 9-årige søn fra at brænde inde i Kolsnap ved Vojens. Faren blev dog alvorligt forbrændt og er ifølge TV Syd bragt til Rigshospitalets Traumecenter. (Arkivfoto).
Arkivfoto
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

112

Røgalarm reddede familie

Sommerhusbrand tidligt søndag morgen fik en efter omstændighederne lykkelig udgang takket være en røgalarm.
15. juli 2019 kl. 12:30 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Brandvæsnet måtte tidligt søndag morgen klokken 04.47 rykke ud til sommerhusområdet Hummingen, hvor et sommerhus på Løngangsstræde var brudt i brand.

Det var formentlig en kortsluttet emhætte i køkken-alrummet, der startede branden, mens familien, to voksne og to børn, lå og sov.

- De havde lukket af ned til deres værelsesafsnit, hvor der var soveværelser og badeværelse. Det har brændt længe i det kombinerede køkken- og stueområde. Da varmen og røgen kommer igennem døren til værelsesafsnittet, er der ude i den gang en røgalarm, der bliver aktiveret, og det er den, der redder de fire mennesker og to siameserkatte, fortæller Jens Rasmussen, der er indsatsleder i Lolland-Falster Brandvæsen, og som var på stedet.

Manden i familien vågnede på grund af alarmen og fik familien samt den ene kat ud af huset, samt rekvireret brandvæsnet.

- Den anden kat mener de er i stuen, da det var der, kattene var. Men da han åbner derind til, er det kun den ene, der kommer ud. Da vi er inde og slukke ned, og jeg får sat overtryk på, så vi får presset den kraftige røg ud, finder vi efter en halv time den anden kat under en sofa i stuen, hvor der har været ild, fortæller Jens Rasmussen og fortsætter:

- Den var i fornuftig behold, men jeg rekvirerer en dyrlæge, der kommer ud og tilser katten og giver den noget medicin.

Der er sodskader i sommerhuset efter branden, mens køkken-alrummet er delvist udbrændt.

- De klarede den kun, fordi den røgalarm fortæller dem, at der er noget galt. Ellers fortrænges ilten, og røgen kommer omkring dem, og så bliver man simpelthen kvalt i røgen, forklarer Jens Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce