cookie-og-privatlivspolitik
Midt i julehandlen torsdag eftermiddag blev Illum på Strøget i København udsat for røveri. Politiet afspærrede efterfølgende området.
Midt i julehandlen torsdag eftermiddag blev Illum på Strøget i København udsat for røveri. Politiet afspærrede efterfølgende området.
Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

112

Russisktalende mand tilstår Rolex-røveri i Illum

I Københavns Byret har en 36-årig mand, der stammer fra Letland, erkendt at stå bag røveri.
07. december 2018 kl. 13:58

Annonce

En russisktalende mand har under et retsmøde fredag i København indrømmet, at han var en af gerningsmændene, da varehuset Illum torsdag blev udsat for et væbnet røveri.

Røveriet skete ud på eftermiddagen, da byen var fyldt med julehandlende, og røverne gik målrettet efter ur- og smykkeforretningen Bucherer i varehuset.

To maskerede mænd - den ene bevæbnet med en pistol - smadrede montrer i forretningen og stak af med værdifulde ure af mærket Rolex. Efterfølgende anholdt politiet den 36-årige mand, der stammer fra Letland.

Han er fredag blevet stillet for en dommer i Københavns Byret, og det er her, at manden har erkendt sig skyldig i sigtelsen. I første omgang varetægtsfængsles han i 11 dage.

Ved retsmødet blev manden assisteret af en tolk. Hans forklaring bliver dog indtil videre hemmelig. Dommeren valgte nemlig, at retsmødet af hensyn til politiets videre efterforskning skal holdes for lukkede døre.

Af sigtelsen fremgår det dog, at den anden gerningsmand endnu ikke er identificeret. Der står også, at antallet af forsvundne ure ikke er gjort op, men at der var tale om dyre ure.

Det er ikke første gang, at Bucherer i Illum er blevet røvet. I november sidste år trængte tre mørkklædte mænd ind hos urforhandleren.

De truede personalet med en pistol, og det lykkedes dem at slippe væk med ure for seks millioner kroner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce