cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Colourbox/Free, arkivfoto

112

Sankthansbål sendte brandfolk på arbejde

Flere gange i løbet af søndag aften og mandag morgen blev brandvæsnet kaldt ud til naturbrande, der viste sig at stamme fra sankthansbål.
24. juni 2019 kl. 10:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Sankthansbål kan være flotte og hyggelige at kigge på. Men når aftenen er slut, skal man huske at sørge for, at bålet er slukket effektivt. Ellers risikerer man, at det ligger og ulmer og måske blusser op igen.

Og netop sankthansbål har i løbet af søndag aften og mandag morgen været årsag til flere udrykninger for Lolland-Falster Brandvæsen - ikke mindst på Nordfalster.

Første gang, brandfolkene blev kaldt ud, var klokken 22.15, hvor en forbipasserende slog alarm, fordi vedkommende havde set et bål uden opsyn på en græsmark på Storstrømsvej lidt udenfor Guldborg Falster.

- Det stod stadig og brændte, da vi ankom. Det var et bål på cirka fem gange fem meter. Det er ikke så smart at efterlade uden opsyn. Der var ikke fare for noget lige på det tidspunkt, men da der ikke stod nogen ved bålet, kan det jo give anledning til, at det spreder sig, eller at andre forbipasserende ser det og tilkalder os, fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Det tog brandfolkene knapt en time at slukke bålet, og få minutter efter, at det var gjort, blev de kaldt ud til en ny, lignende brand.

Denne gang var det på Sørupvej mellem Eskilstrup og Virket, hvor en forbipasserende bilist havde observeret et meget stort bål på en mark ikke langt fra nogle træer.
- Det var et endnu større bål, men her var der stadig folk omkring bålet. Der var ikke umiddelbart fare for, at ilden skulle sprede sig, men vi blev enige om at slukke det, da det nok ikke ville kunne nå at brænde ned, før de tog hjem, forklarer Johnny Rasmussen.

Også her tog slukningsarbejdet en lille times tid.
Begge bål var placeret på privat grund, men det er ikke tilladt at efterlade bål uden opsyn, og normalt er det heller ikke tilladt at lade bål brænde efter mørkets frembrud.

Derudover blev brandfolkene også kaldt ud til en naturbrand ved Toreby. Det har dog ikke været muligt at få nærmere oplysninger om denne brand.

Seneste bål-udkald kom her til morgen, mandag, hvor der kort før klokken 8.15 blev slået alarm til 112 om en markbrand på Nykøbingvej mellem Eskilstrup og Nørre Alslev, cirka 500 meter nord for motorvejsafkørslen ved Højmølle Kro.

- Det var et sankthansbål, som man havde prøvet at slukke ved at putte jord på, men det var ikke effektivt nok, for det lå og ulmede. Vi slukkede det ved at hælde vand på og skille det ad så godt, vi kunne, fortæller brandinspektør Brian Midjord Petersen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Slukningsarbejdet tog her cirka 45 minutter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce