cookie-og-privatlivspolitik
En 41-årig mand er fredag ved Københavns Byret blevet idømt forvaring for blandt andet fire voldtægter og et enkelt voldtægtsforsøg.
En 41-årig mand er fredag ved Københavns Byret blevet idømt forvaring for blandt andet fire voldtægter og et enkelt voldtægtsforsøg.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

112

Serievoldtægtsforbryder dømmes til forvaring

Københavns Byret har fredag afsagt dom i en grov sag, der blandt andet handler om fire voldtægter.
22. november 2019 kl. 11:36 Af Ritzau

Annonce

En 41-årig mand er fredag ved Københavns Byret blevet idømt forvaring for blandt andet fire voldtægter og et enkelt voldtægtsforsøg.

Det oplyser anklager Anders Larsson.

Manden, Abdelhadi Moslih, var anklaget for fire voldtægter, et forsøg på voldtægt, røveri, tyveri og trusler om vold i et misbrugsmiljø i København.

Han blev kendt skyldig i samtlige forhold.

Tre af voldtægterne og voldtægtsforsøget er sket i området nær Halmtorvet i København. Området er blandt andet kendt for sit misbrugs- og prostitutionsmiljø, men også for populære caféer og eftertragtede boliger.

Et af overgrebene skete på et toilet ved stofindtagelsesrummet H17 - et såkaldt fixerum. Efter at have strittet imod lykkedes det til sidst for offeret at få låst døren op og flygte.

En anden blev presset op mod en væg i en kælderskakt, mens en tredje blev udsat for slag og halsgreb i en varebil, hvor hun med spark og skrig forgæves forsøgte at undgå at blive voldtaget.

En fjerde kvinde blev voldtaget i en seng et ukendt sted på Amager, mens en femte blev voldtaget i en lejlighed i Slagtehusgade på Vesterbro.

Manden er også dømt for et tyveri, hvor han skal have stjålet nogle guldsmykker fra en kvinde.

Derudover er han blevet dømt for to røverier. Ved et af dem tog han ifølge anklageskriftet halsgreb på en kvinde, så hun besvimede. Derefter tog han et guldarmbånd og en brillantring.

- Retten har lagt vægt på ofrenes forklaringer, hvor man fandt de centrale punkter sikre og troværdige, fortæller anklager Anders Larsson.

Abdelhadi Moslih nægtede sig skyldig. Efter dommen bad han om betænkningstid i forhold til eventuel anke.

Forvaring afsones i et fængsel - typisk i Herstedvester - men er man dømt til forvaring, kommer man først ud, når en domstol vurderer, at man ikke længere er til fare for samfundet. I princippet kan man sidde inde på livstid.

Retslægerådet siger, at der er en høj risiko for tilbagefald til ligeartet kriminalitet, og blandt andet derfor var anbefalingen, at manden skulle idømmes forvaring.

Retslægerådet er landets øverste lægelige myndighed i juridisk sammenhæng.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce