cookie-og-privatlivspolitik
Retten på Frederiksberg har fredag afsagt dom i sag mod to psykisk syge, der i januar i år tog to kvinder til fange på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling.
Retten på Frederiksberg har fredag afsagt dom i sag mod to psykisk syge, der i januar i år tog to kvinder til fange på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Sindssyge patienter holdt personale indespærret på hospital

Gennem to timer blev en sygeplejerske og en sosu-hjælper holdt fanget af sindssyge og bevæbnede patienter.
07. december 2018 kl. 16:15

Annonce

Under en vagt på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling gennemlevede to ansatte natten til 13. januar i år et sandt mareridt.

Klokken cirka 02.45 trængte to psykisk syge og bevæbnede personer ind på afdelingen, og gennem de efterfølgende timer blev sygeplejersken og sosu-hjælperen holdt indespærret i et personalerum og et tekøkken.

Døren blev låst, telefonstikkene blev revet ud, og kvinderne blev tvunget til at udlevere deres overfaldsalarmer. Undervejs blev de truet på livet med en kniv, en pistol og et luftgevær.

Fredag eftermiddag har Retten på Frederiksberg afsagt dom i sagen.

De to tiltalte, en 34-årig mand og en 38-årig kvinde, led begge af sindssygdommen paranoid skizofreni.

Manden dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, mens kvinden alene pålægges at modtage psykiatrisk behandling.

Ifølge senioranklager Søren Harbo har oplevelsen haft voldsomme konsekvenser for særligt sygeplejersken. Hun er selv blevet syg, og siden episoden har hun ikke kunnet passe sit arbejde.

Han fortæller også, at de to patienter på gerningstidspunktet var så syge, at det ikke for alvor giver mening at tale om et motiv.

- Men forklaringen var, at den mandlige tiltalte efter hans opfattelse ikke havde fået den korrekte medicin, da han blev behandlet på afdelingen. Det var han utilfreds med, og det var stemmerne i hans hoved også, siger senioranklageren.

Ingen af de to personer var indlagt på afdelingen, da forbrydelsen skete. Den 34-årige var dog tilknyttet stedet, mens kvinden var under behandling på et andet hospital.

- De er i dag begge frygteligt kede af, hvad der er sket. I retten fremstod de meget velmedicinerede, siger Søren Harbo.

Tilfangetagelsen, der strakte sig over mindst to timer, blev afbrudt, da de to patienter selv besluttede at forlade stedet. Ingen kom noget fysisk til ved episoden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce