cookie-og-privatlivspolitik

112

Sjællandsk direktør fængslet for svindel med hjælpepakke

42-årig kvinde nægter sig skyldig i sigtelse om svindel for mere end 500.000 coronahjælpekroner.
16. oktober 2020 kl. 13:18 Af Ritzau

Annonce

Mistanken om, at en 42-årig kvinde har snydt sig til mere end 500.000 kroner, er så velunderbygget, at Retten i Næstved fredag har valgt at varetægtsfængsle kvinden.

Kvinden er direktør for flere mindre virksomheder på Sjælland, og torsdag blev hun anholdt og sigtet.

Fredag præsenterede specialanklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi så sagen for en dommer ved Retten i Næstved. Bluhm forlangte den 42-årige fængslet, og den begæring blev imødekommet.

Direktøren blev varetægtsfængslet frem til 12. november. Her skal retten igen tage stilling til frihedsberøvelsen, hvis altså anklagemyndigheden fortsat ønsker at holde kvinden bag lås og slå.

De nærmere oplysninger om sagen forbliver indtil videre hemmelige. Af hensyn til politiets videre efterforskning bad Susanne Bluhm nemlig retten om at afholde retsmødet for lukkede døre.

Af samme grund vil Susanne Bluhm ikke oplyse, hvilken branche eller hvilke brancher kvindens virksomheder opererer indenfor.

Susanne Bluhm oplyser dog, at den 42-årige kvinde nægter sig skyldig i den rejste sigtelse, og kvinden overvejer, hvorvidt hun vil kære rettens kendelse om varetægtsfængsling til Østre Landsret.

Straffen for svindel med coronahjælpepakker var i øvrigt omfattet af en hastelov, som Folketinget vedtog i foråret. Ved den lejlighed blev det indføjet i straffeloven, at den slags forbrydelse kan sanktioneres med firedobbelt straf.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce