cookie-og-privatlivspolitik
Som en af de første er en 17-årig dreng ved Retten i Glostrup blevet idømt en skærpet straf for at skyde fyrværkeri mod politiet. Dommen lyder på seks måneders fængsel. Fem af månederne skal dog ikke afsones, hvis han i en prøvetid på et år kan holde sig fra kriminalitet.(Arkivfoto).
Som en af de første er en 17-årig dreng ved Retten i Glostrup blevet idømt en skærpet straf for at skyde fyrværkeri mod politiet. Dommen lyder på seks måneders fængsel. Fem af månederne skal dog ikke afsones, hvis han i en prøvetid på et år kan holde sig fra kriminalitet.(Arkivfoto).
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

112

Skud med fyrværkeri mod politi koster seks måneders fængsel

Nytårsnat affyrede en 17-årig dreng et bomberør mod tre betjente. Nu er han dømt efter ny paragraf.
24. februar 2021 kl. 18:36 Af Ritzau

2020 var netop blevet til 2021, da en 17-årig dreng affyrede et bomberør mod tre betjente på Høje Taastrup Station.

Onsdag er han som en af de første blevet dømt efter en ny paragraf i straffeloven - paragraf 119 b. Den skærper straffen for at angribe blandt andet politi- og brandfolk med genstande som for eksempel fyrværkeri

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Retten i Glostrup idømte den 17-årige, som ikke tidligere er straffet, seks måneders fængsel.

Fem af månederne blev dog gjort betingede. Det betyder, at de ikke skal afsones, hvis han afholder sig fra kriminalitet i en prøvetid på et år.

Annonce

Episoden fandt sted omkring klokken 00.20, da en politipatrulje blev sendt til stationen efter en anmeldelse om, at en gruppe unge skød fyrværkeri mod andre.

Da patruljen nåede frem, affyrede den 17-årige tre skud fra et bomberør mod tre forskellige betjente. Ifølge anklageskriftet måtte den ene politimand undvige for ikke at blive ramt af fyrværkeriet.

Nytårsdag blev han varetægtsfængslet og sad fængslet i de næste tre uger.

Foruden straffen på de seks måneders fængsel bestemte retten, at Ungdomskriminalitetsnævnet skal behandle hans sag. Nævnet kan fastsætte sanktioner eller forløb, der skal forsøge at få børn eller unge ud af en kriminel løbebane.

- Med den nye bestemmelse er der kontant afregning i retssystemet for at skyde med fyrværkeri mod politi og andre tjenestemænd, som udfører et arbejde for borgere og samfund, udtaler anklagerfuldmægtig Bjarke Enevoldsen,

Annonce

- Som denne sag tydeligt viser, risikerer selv unge ustraffede at blive varetægtsfængslet, få en fængselsstraf og store pletter på straffeattesten, tilføjer han.

Den 17-årige overvejer nu, om han vil anke dommen til landsretten.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE