cookie-og-privatlivspolitik
En tur i retten endte med en betinget dom.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Slog og truede sin kone

Slap med 10 dages betinget fængsel.
26. november 2020 kl. 14:30 Af David Arnholm

Annonce

HOLEBY Det endte med et smadret tv og en beslutning om skilsmisse, da et ægtepar en gang i sommer kom op at slås i deres bopæl i Holeby. I dag - hvor de bor hver for sig - har de fået et godt forhold til hinanden igen, men for nylig var de i retten.

Her stod den 44-årige mand tiltalt for den pågældende dag at have taget kværlertag på konen, at slå hende i hovedet med knyttet hånd og at true hende på livet.

Manden forklarede, at de den dag havde skændtes og skubbet til hinanden, og at han på et tidspunkt tog fat på hendes kæbe, hvorefter hun slog ham på kæben, så det blødte. Og per refleks havde han så slået hende med den knyttede hånd. Men han nægtede at have taget kvælertag og truet hende.

Kvinden forklarede, at de havde været uvenner og skændtes meget den dag, og at han med en hånd om hendes hals pressede hende op mod vinduet. Hun daskede til ham for at komme fri, hvorefter han slog hende med en knytnæve.

Hun følte sig også bange og nævnte, at manden på et tidspunkt havde sagt, at han også bare kunne slå hende ihjel. Hun betragtede dog ikke hånden på halsen som et kvælertag.

Hun meldte sagen til politiet, men prøvede efterfølgende at trække anmeldelsen tilbage, da de havde fået et godt forhold igen. Men det kunne hun ikke.

På baggrund af hendes forklaring blev manden dog frifundet for anklagen om at have taget kvælertag på hende, men dømt for truslerne og for knytnæveslaget.

Retten vurderede dog, at knytnæveslaget hørte under straffelovens paragraf 248, som fastslår: "For legemsangreb under slagsmål, eller når den angrebne har øvet gengæld mod angriberen, kan straffen under særlig formildende omstændigheder bortfalde."

Derfor slap manden med 10 dages betinget fængsel (skal kun afsones, hvis dømte begår kriminalitet igen) og med at betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce