cookie-og-privatlivspolitik
Socialstyrelsen har meldt tre foreninger til politiet.
Socialstyrelsen har meldt tre foreninger til politiet.
Foto: Nils Svalebøg/arkiv/Ritzau Scanpix

112

Socialstyrelsen anmelder tre frivillige foreninger for svindel

Tre foreninger har modtaget samlet over fire millioner kroner siden 2014. De er nu politianmeldt.
12. oktober 2018 kl. 09:29

Annonce

Socialstyrelsen politianmelder tre frivillige foreninger for svindel.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Foreningerne har modtaget midler til 25 projekter fra 2014 til i dag. Midlerne er modtaget fra ansøgningspuljer på børne- og socialområdet.

De har primært modtaget fra civilsamfundsområdet, blandt andet ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde (PUF), udlodningspuljen til særlige sociale formål og ansøgningspuljen til sommerferiehjælp.

Den ene forening har fra 2014-2017 modtaget cirka 2,2 millioner kroner. Den anden har fra 2015-2017 modtaget cirka 1,2 millioner kroner, og den tredje forening har fra 2017-2018 fået cirka 1 million kroner.

Styrelsen har politianmeldt foreningerne den 8. oktober til Københavns Politi.

Politiet bliver bedt om at undersøge, om der kan rejses tiltale for overtrædelser af straffelovens paragraf om svig i forhold til offentlige midler, dokumentfalsk og overtrædelse af bogføringsloven.

Københavns Politi oplyser til Ritzau, at det har modtaget en anmeldelse, men ønsker ikke at oplyse, hvilke tre foreninger der er blevet anmeldt.

Samme melding kommer fra Socialstyrelsen:

- Af hensyn til politiets efterforskning har vi ikke mulighed for at oplyse nærmere om de pågældende tre foreninger - således heller ikke deres navne, eller hvor de har adresse, skriver styrelsen i en mail til Ritzau.

Socialstyrelsen oplyser, at den ikke har kunnet konstatere en sammenhæng mellem denne sag og en verserende sag om muligt underslæb.

Tirsdag oplyste styrelsen, at en kvindelig tidligere betroet medarbejder i Socialstyrelsen mistænkes for at have svindlet for 111 millioner kroner fra 2002 til 2018.

Direktør for Socialstyrelsen, Birgitte Anker, udtaler i forbindelse med den nye sag om foreningerne:

- I forbindelse med en udbetaling til en af foreningerne opdager vi en uregelmæssighed, der fører til en nærmere undersøgelse af tilskud betalt til denne og to andre foreninger, hvor der tilsyneladende er nogle fællestræk.

Et af disse fællestræk skulle ifølge Socialstyrelsen være "et personsammenfald".

- Vi beder derfor foreningerne om at dokumentere, at projekterne er gennemført korrekt. Da vi ikke har kunnet få det bekræftet, har vi nu indgivet en politianmeldelse. Vi samarbejder med politiet og er stærkt optaget af at komme helt til bunds i sagen, siger Birgitte Anker i en pressemeddelelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce