cookie-og-privatlivspolitik

112

Soldat idømmes tre års fængsel for at opbevare våben

Besiddelse af våben og skarp ammunition koster en 34-årig soldat fra Bornholm tre års ubetinget fængsel.
20. juni 2019 kl. 18:24

Annonce

Under en ransagning af et hjem på Bornholm blev der tidligere på året fundet en større samling af våben og tilbehør til våben - herunder en stor mængde ammunition, røgbomber og våbenmagasiner.

Torsdag er hjemmets beboer - den 34-årige soldat Tonny Christensen - blevet idømt tre års ubetinget fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Det skriver Bornholms Tidende.

Dommen blev afsagt ved Retten på Bornholm af en enig domsmandsret.

Et centralt punkt i sagen var et automatvåben, der blev fundet skarpladt på den dømtes badeværelse.

- Det vil jeg karakterisere som sagens tunge forhold, sagde anklager og auditør Claus Risbjerg i retten ifølge Bornholms Tidende.

Forsvarsministeriets Auditørkorps har efterforsket og ført sagen.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at der var tale om et fuldautomatisk våben med skarp ammunition, som ikke blev opbevaret forsvarligt.

Tonny Christensen erkendte at have opbevaret pistolen på badeværelset. Men han mente ikke - i modsætning til anklageren - at det var under særligt skærpende omstændigheder og dermed omfattet af straffeloven.

Han erkendte dog brud på våbenloven.

Soldaten blev desuden dømt for at være i besiddelse af andre ulovlige våben og ammunition og for også at have opbevaret disse uforsvarligt i sit hjem og på sit værelse på Almegård Kaserne i Rønne.

Ud over opbevaring af våben var Tonny Christensen tiltalt for at have stjålet våben fra sin arbejdsplads på Almegård Kaserne. Det forhold blev han frifundet for, fordi retten ikke vurderede, at det var hans hensigt at stjæle.

Mens anklagemyndigheden mente, at soldaten skulle idømmes tre og et halvt års fængsel, gik forsvarer Pernille Munch ifølge Bornholms Tidende efter den "mildest mulige straf".

Den 34-årige soldat har gennem sagen nægtet sig skyldig i en stor del af anklagerne mod ham, og efter domsafsigelsen bad han om tid til at overveje, hvorvidt han vil anke eller modtage dommen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce