cookie-og-privatlivspolitik
Politiet var massivt til stede ved Islev Torv i Rødovre fredag, hvor tre mænd blev såret efter skyderi hos en frisør. Den ene af mændene afgik ved døden.
Politiet var massivt til stede ved Islev Torv i Rødovre fredag, hvor tre mænd blev såret efter skyderi hos en frisør. Den ene af mændene afgik ved døden.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

112

Sortklædte gerningsmænd flygtede efter drab hos frisør

Tre mænd blev såret, den ene dræbt. Nu søger politiet vidners hjælp efter drab hos frisør i Islev.
03. december 2021 kl. 19:23 Af Ritzau

Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner, efter at en yngre mand blev skudt og dræbt i en frisørsalon i Islev i Rødovre Kommune. En 28-årig mand blev også ramt og var i første omgang i kritisk tilstand. Hans tilstand er fredag aften ifølge politiet stabil.

- Vi har iværksat en omfattende drabsefterforskning, og vi hører gerne fra alle, som før, under eller efter har bemærket noget i relation til episoden, siger politikommissær Henrik Hougaard i en pressemeddelelse.

Politiet kender endnu ikke identiteten på den dræbte mand. Af den grund er hans pårørende heller ikke underrettet.

Politiet modtog klokken 11.27 en anmeldelse om skud. Skuddene var faldet i en frisørsalon på Islev Torv på Islevbrovej. Ifølge de første meldinger var der tre tilskadekomne. Alle befandt sig inde i salonen.

Ud over den dræbte blev en 28-årig mand alvorligt såret. Også en 15-årig dreng kom til skade med den ene hånd. Det ligger endnu ikke fast, hvorvidt han er ramt af skud, eller om hans skader skyldes noget andet, for eksempel fragmenter.

Annonce

Ifølge Henrik Hougaard er efterforskningen på et tidligt stadie. Den skal forsøge at klarlægge hændelsesforløbet og de bagvedliggende motiver.

Drengen går på en nærliggende skole, og hans forældre er ifølge Københavns Vestegns Politi blevet underrettet. Rødovre Kommune har iværksat hjælpeforanstaltninger til elever og forældre.

Vidner har set to gerningsmænd løbe fra stedet. Ifølge beskrivelsen var de iført sort tøj. De løb bort ad Sommerfuglevej i retning mod Slotsherrensvej.

Københavns Vestegns Politi har endnu ikke sagt noget om, hvorvidt drabet menes at være banderelateret. Foreløbig går meldingen på, at man ikke kan udelukke det, oplyser politiet til Ritzau.

Vestegnens Politi har imidlertid anført dagens skudepisode som én blandt "en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet".

Annonce

Formuleringen stammer fra en meddelelse om, at politiet fredag etablerer såkaldte visitationszoner i Rødovre og Herlev.

- Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes - og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området, siger politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen om etableringen af zonerne.

Også Københavns Politi har fredag indført visitationszoner flere steder.

Zonerne sætter retsplejelovens regler om kropsvisitation ud af kraft i en periode. Normalt må politiet kun kropsvisitere folk, når der er en rimelig formodning om, at de har begået noget kriminelt.

Også fri ransagning af køretøjer er omfattet af de beføjelser, som zonerne giver politiet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE