cookie-og-privatlivspolitik
Vær opmærksom på lommetyve. De er særligt aktive for tiden, advarer politiet.
Vær opmærksom på lommetyve. De er særligt aktive for tiden, advarer politiet.
Foto: Martin Kierstein

112

Stigning i lommetyverier

Politi advarer om en markant stigning i antallet af lommetyverier.
08. februar 2019 kl. 18:00 Af Maria Juel Glasius

Annonce

Antallet af lommetyverier i det indre Nykøbing steg markant fra det sædvanlige niveau i perioden 2. januar til 3. februar.

Det er særligt punge, mobiltelefoner og kontanter, der bliver stjålet, og det sker på helt klassisk manér, siger politikommissær Helle Kristoffersen.

- Det er en hånd, der lige snupper en pung i en dametaske på gågaden, eller tasker, der gennemsøges for værdier, imens ejeren går på toilettet i toget. Og en pung, der bliver snuppet ud af en jakkelomme i supermarkedet.

I et forsøg på at forhindre flere tyverier går hun derfor nu ud og advarer borgerne om at holde et ekstra øje på deres værdier.

Man har fra politiets side ingen anmeldelser om tricktyverier, ligesom der heller ikke er tegn på, at tyverierne foretages af en bande.

- Vi har ikke noget signalement og derfor ikke meget at gå efter. Men fordi der er en eller flere tyve derude, kunne vi godt tænke os, at man lige giver sine værdier lidt ekstra opmærksomhed og undgår, at folk kommer for tæt på dig. Det gælder særligt, hvis man befinder sig på banegården eller står i en hektisk situation i supermarkedet eller andre butikker, siger Helle Kristoffersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce