cookie-og-privatlivspolitik

112

Stor indsats mod fartbilister

- Hold øje med speedometeret, lyder opfordringen fra politiet. I denne uge er der landsdækkende indsats mod fartbilister.
16. april 2018 kl. 11:01 Af Klaus Jaque

Annonce

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi uddelte i 2017 over 6000 klip til bilister der kørte for hurtigt. Og det er alt for mange. Den høje fart koster nemlig liv, når ulykken er ude.

Derfor er det lokale politi i denne uge med i en landsdækkende, og europæisk indsats mod hastighedsbilister.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt at vi får flere til at holde øje med deres fart, og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Klip i kørekortet får man, hvis man kører 30 procent hurtigere end den tilladte fart. Det vil politiet i løbet af ugen kontrollere, med flere fotovogne, mobile kontroller, samt med betjente på motorcykel og i bil.

- Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Når man kører hurtigere, bruger man længere distance på at bremse. Ved 95 kilometer i timen, i stedet for de tilladte 80 på landevejen, er bremselængden 20 meter længere. Og det har den landsdækkende kampagne ”Sænk farten – før det er for sent” fokus på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce