cookie-og-privatlivspolitik
Foto©Jan Knudsen   2019-10-18  En større politiaktion er fredag eftermiddag igang på Vesternæsvej ved Sjunkeby på det yderste Vestlolland. Det drejer sig om et knivstikkeri en person anholdt

10

Billeder

Undersøgelserne af det formodede gerningssted ventes at vare hele aftenen og måske også en del af natten.
Foto: Jan Knudsen

112

Stor politiaktion - mand sigtet for forsøg på manddrab

OPDATERET: Politiet er massivt tilstede efter forsøg på manddrab ved knivstikkeri.
18. oktober 2019 kl. 16:58 Af Margit Olsen og David Arnholm

Annonce

En større politiaktion er fredag eftermiddag igang på Vesternæsvej ved Sjunkeby på det yderste Vestlolland. Det drejer sig om et knivstikkeri, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er på stedet efter en anmeldelse om knivstikkeri. Vi har anholdt gerningsmanden, og forurettede er efter det oplyste udenfor livsfare. Hvis der er nogen, som har set hændelsen, vil vi gerne høre fra jer. Ring 114, lyder beskeden på Twitter.

Vagtchef Kent Edvardsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at gerningsmanden sigtes for forsøg på manddrab, og at gerningsvåbnet - en kniv - er blevet fundet.

- Forurettede er på sygehuset og er af lægerne meldt uden for livsfare, siger Kent Edvardsen og fortæller, at den formodede gerningsmand skal undersøges af retsmedicinske eksperter.

Han vil formentlig lørdag bliver fremstillet i et grundlovsforhør.

Derudover skal der foretages undersøgelser af det formodede gerningssted. Her er rekvireret hunde, ligesom Beredskabsstyrelsen er bedt om at komme til stede med belysning.

Gerningsstedsundersøgelsen skal bidrage til at kortlægge hændelsforløbet, ligesom det endnu er uklart, hvor gerningsstedet helt præcist er. Politiet hører derfor som nævnt også meget gerne fra eventuelle vidner. Endelig kan gerningsmanden måske bidrage med en forklaring.

- Hvis ellers han ønsker at udtale sig, som Kent Edvardsen bemærker.

Hvor længe undersøgelserne vil stå på, kan politiet endnu ikke sige.

- Det kommer an på, hvornår vi kan komme igang. Nogle af dem, der skal undersøge stedet, kommer udefra og har noget køretid. Med en stor ja-hat på er vi færdige ved midnatstid, men ellers varer det længere, bemærker vagtchefen.

Han fortæller videre, at både offeret og den anholdte er blevet identificeret, men at politiet endnu ikke vil fortælle om deres alder eller hjemby.

Efterforskningsleder Anton Havegård fortæller, at politiet fik anmeldelsen kort før klokken 15.

- En borger ringer ind og fortæller, at en mand bløder og er blevet udsat for et eller andet, siger han og fortæller, at politiet endnu ikke ved, hvilken relation de to mænd har til hinanden.

Tidligere på dagen var Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi meget tilknappet med oplysningerne. Første melding - der kom på Twitter - lød således:

- Vi er massivt på stedet, og det er ikke muligt og køre på vejen. Find alternativ rute. Pressen anmodes om ikke at ringe pt, da vi har ikke yderligere informationer på nuværende tidspunkt.

Folketidende.dk har været i kontakt med flere beboere i området. De venter på, at det hele driver over.

- Der er en masse politi lige ud for mit hus. Jeg må gerne gå ud af mit hus, men dem, der bor længere nede, må ikke. Det hele er spærret af. Jeg gik ud og spurgte, om de snart var færdige, og så sagde de, at det tager lang tid endnu, fortæller en af beboerne.

Hun fortæller, at politiet kom ved 15-tiden, at der har været en ambulance, og at der ved 17.30-tiden endnu er tre politibiler på stedet. Men betjentene ville ikke sige noget.

- Da naboen gik derhen, truede de med at anholde hende, hvis ikke hun holdt op. Så hun kan ikke komme ned til sit hus, fortæller beboeren.

Ved du noget: Skriv til nyhedsdesk@folketidende.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce