cookie-og-privatlivspolitik

112

Stribevis af kartoffeltransportører sigtet for overlæs

Hvert tredje vogntog, som politiet kontrollerede ved kartoffelmelsfabrik, var læsset for tungt.
08. november 2019 kl. 11:18 Af Ritzau

Annonce

Ved tilkørslen til en kartoffelmelsfabrik i Brande stod politiet i begyndelsen af denne uge klar til at kontrollere trafikken af kartofler til fabrikken. Det resulterede i en række bøder til både chauffører og vognmænd.

- Vi havde fået flere henvendelser om, at kartoffeltransporterne - både traktorvogntog og lastvogntog - så ud til at være meget belæssede. Og i den forbindelse har vi iværksat en kontrol, fortæller politikommissær Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi.

Han fortæller, at politifolkene fra politiets Tungvognscenter Nord udvalgte i alt 66 vogntog til kontrol. Og af dem var 22 overlæssede.

- Et traktorvogntog var overlæsset med 26 procent, mens et af lastvogntogene var overlæsset med 20 procent. For lastbilens vedkommende svarer det til 11,5 ton, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

Straffen for at køre med overlæs er en bøde på nogle tusind kroner. Både føreren og ejeren af køretøjet straffes. Bøden til sidstnævnte er dobbelt så stor.

Bødestørrelsen afhænger af, hvor stort overlæsset har været, og om der er tale om en førstegangsforseelse.

- Hvis overlæsset når over 30 procent, så skal der ske en betinget frakendelse af førerretten. Så det har været tæt på, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

Han kender ikke chauffører og vognmænds motiv til at køre med overlæs, men det kan muligvis være økonomisk. For ved et overlæs på 25 procent ville man kunne spare hver femte transport væk. Men overlæs er farligt.

- Vogntogene er dimensioneret med nogle bremser, der passer til den totalvægt, som vogntoget må køre med. Og overlæsser man vogntoget, så er bremserne ikke længere dimensioneret til vægten, lyder det fra Claus Kjær-Pedersen.

- Og dermed kan vogntoget ikke bremse, som det skal, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce