cookie-og-privatlivspolitik
Ved Retten i Viborg er en 34-årig mand onsdag blevet idømt en fængselsstraf for omfattende bedrageri og dokumentfalsk. Han har nægtet sig skyldig. (Arkivfoto)
Ved Retten i Viborg er en 34-årig mand onsdag blevet idømt en fængselsstraf for omfattende bedrageri og dokumentfalsk. Han har nægtet sig skyldig. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

112

Svindel for 21 millioner kroner udløser fængsel til 34-årig

Falske dokumenter blev brugt til at bedrage pengeinstitutter for millioner, lyder det i dom mod 34-årig mand.
03. marts 2021 kl. 13:56 Af Ritzau

En falsk afgørelse om erstatning for en erhvervsskade og en falsk kontrakt var nogle af de remedier, en nu 34-årig mand benyttede sig af, da han svindlede for mere end 21 millioner kroner.

Det har Retten i Viborg onsdag slået fast. Manden er idømt to et halvt års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter.

I alt er manden dømt for at have fusket for 21,7 millioner kroner.

Svindlen skete med en række falske dokumenter, som manden har brugt for at få udstedt lån og bankgarantier i flere banker.

Derudover har han indgået flere aftaler om leasing på falsk grundlag. Et af forholdene i anklageskriftet mod ham handler således om, at han har snydt sig til at lease 3D-printere.

Annonce

Blandt de falske dokumenter var for eksempel en afgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring, der tilkendte ham en erstatning på 1,7 millioner kroner. Han har også fremvist en falsk kontrakt på 1,35 millioner kroner.

- Der er tale om en omfattende sag om bedrageri og dokumentfalsk af et ikke ubetydeligt beløb, siger specialanklager Gorm Søgaard Lund, der er tilfreds med dommen.

Politiet kom på sporet af manden for flere år siden, da en bank slog alarm.

- En bankforbindelse anmeldte ham for bedrageri ved årsskiftet 2017/2018, fortæller Gorm Søgaard Lund.

- Politiet tog derfor kontakt til ham i februar 2018. Derefter begik han en række bedragerier mod et andet pengeinstitut frem til sommeren samme år. Det er en skærpende omstændighed, siger specialanklageren videre.

Annonce

Retten fandt ham skyldig i samtlige 27 forhold i anklagen. Dommen på to et halvt års fængsel svarer til praksis på området.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig. Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE