cookie-og-privatlivspolitik

112

Svindel med moms koster 29-årig 19 millioner og fængsel

Biler blev hentet fra Tyskland til Danmark, men momsen røg i kriminelles lommer i stedet for statskassen.
05. marts 2021 kl. 14:46 Af Ritzau

En bøde på 19,1 millioner kroner og fængsel i to et halvt år. Det er straffen til en 29-årig mand for momssvig af særlig grov karakter.

Ved Retten i Randers erkendte Omer Akbar Raja fredag, at han sammen med flere andre var med til at importere biler fra Tyskland og svindle med momsen på dem.

For i stedet for at betale moms til den danske statskasse, røg millionerne ned i de kriminelles egne lommer gennem en karrusel af forskellige selskaber og konkurser.

Bilerne blev fra Tyskland hentet til Danmark, og her blev de faktureret til nu forskellige selskaber. Men selskaberne var kun sat i verden for at kunne fuske med momsen.

Selskaberne købte således bilerne uden moms, men viderefakturerede umiddelbart efter bilerne til samme pris inklusive momsen til den egentlige modtager.

Annonce

Dermed opstod der såkaldt skyldig salgsmoms på i alt cirka 19 millioner kroner i de ni selskaber. Men den skyldige moms blev aldrig betalt eller afregnet til Skattestyrelsen.

I stedet gik selskaberne konkurs, og statskassen blev snydt.

Ved Retten i Randers lagde dommeren vægt på, at der var tale om "gentagen, systematisk og organiseret momssvig for et meget betydeligt beløb over flere år".

Sagen blev efterforsket i tæt samarbejde mellem Skattestyrelsen og politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest. I en koordineret aktion slog politiet den 9. oktober sidste år til, og ti personer blev anholdt - syv i Danmark og tre i Tyskland.

Flere er tidligere dømt i sagen, mens andre venter på, at få deres sag for retten.

Annonce

Den 29-årige overvejer, om han vil anke dommen til landsretten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE