cookie-og-privatlivspolitik
Politi og PET slog 11. december 2019 til i en stor politiaktion. En sag, der udløber af aktionen, er torsdag begyndt i Københavns Byret. Her sidder to mænd tiltalt. (Arkivfoto)
Politi og PET slog 11. december 2019 til i en stor politiaktion. En sag, der udløber af aktionen, er torsdag begyndt i Københavns Byret. Her sidder to mænd tiltalt. (Arkivfoto)
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

112

Terrortiltalt brændte billede af Jesus i pas: Det var en skør tanke

En 26-årig mand, der er tiltalt for forsøg på terror, fortæller i retten, at han tager afstand fra IS.
10. juni 2021 kl. 14:51 Af Ritzau

Han betragter ikke sig selv som religiøs, men han praktiserer islam, går nogle gange i moské, beder dagligt og holder sig mere eller mindre til reglerne om, hvad man spiser.

Sådan beskriver en 26-årig terrortiltalt mand sit forhold til islam, da han torsdag bliver afhørt i Københavns Byret.

- Jeg tror på Gud, ja, jeg tror på profeter og islam, ja. Men det betyder ikke, at jeg er from eller retskaffen, siger den 26-årige mand med en tydelig stemme.

Han er tiltalt for at have planer om at begå et terrorangreb, da han i december 2019 købte to pistoler af en person, som i virkeligheden var PET-agent. Han nægter sig skyldig.

Ifølge anklager Line Steffensen sympatiserede han med terrororganisationen Islamisk Stat (IS), men det nægter han.

Annonce

- Dem tager jeg stærkt afstand fra. Jeg har undersøgt dem, og jeg har selvfølgelig godt kunnet se, at det har været en meget ekstrem fortolkning af koranen og profetens budskaber, siger han.

Han fortæller også, at han respekterer andre religioner.

Den 26-årige mand, der har langt mørkt hår og skæg, er født i Egypten, men har boet i Danmark, siden han var helt lille. Han har dansk pas. Men i passet er en sort plet, på den side hvor Jellingstenen med den korsfæstede Jesus er afbilledet.

- Det er brændt væk. Det var ikke et forsøg på det. Det var for at ændre logoet. Jeg ved godt, at det skal forestille at være Jesus.

- Jeg synes, at det er nedværdigende. Jeg tror ikke på, at Jesus blev hængt på et kors. Når vi beder, må der ikke være genstande af idoler, der bliver tilbedt af andre, forklarer han.

Annonce

- Det var en skør tanke. Jeg var lidt ny inden for islam dengang.

Bliver han dømt, vil anklageren muligvis forsøge at fratage ham det danske pas og udvise ham.

Den unge mand fortæller, at han for nogle år siden har gået til undervisning i arabisk og også har lært om, hvad muslimer tror på.

Han har også haft en bruger på musikplatformen Soundcloud. Anklageren vil høre, hvorfor han på sin spilleliste havde sange, som var afbilledet med bevæbnede krigere, IS-flag og Osama bin Laden.

- Jeg har været nysgerrig på, hvad der blev sagt, og om jeg overhovedet kunne forstå det. Men der har været alt muligt andet derinde, siger han.

Annonce

I december 2019 skrev den 26-årige mand på beskedtjenesten Telegram med en person, som i virkeligheden var en PET-agent. På et tidspunkt aftalte de at mødes, og agenten solgte ham to pistoler for 6800 kroner.

Samme dag - 11. december 2019 - slog politiet til i en omfattende aktion og anholdt i alt 20 personer. Flere er siden blevet løsladt, og nogle er sigtet i en separat sag om forsøg på fremstilling af bomber til terror.

En anden mand - også 26 år - er ligeledes tiltalt for terrorforsøg ved at have medvirket til købet af de to pistoler. Han kræves udvist.

Han gav dagen inden våbenkøbet den 26-årige mand 7000 kroner. Ifølge anklagemyndigheden vidste han, at de skulle bruges på køb af våben til terror, men han nægter sig også skyldig. Han ventes afhørt i næste uge.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE