cookie-og-privatlivspolitik

112

Ti demonstranter sigtet for at trænge ind på hotel

20 andre demonstranter blev bortvist fra stedet og fik et påbud om at holde sig væk, oplyser politiet.
03. december 2021 kl. 17:46 Af Ritzau

Ti personer er fredag blevet anholdt i forbindelse med en demonstration i København, oplyser politiet. De ti er sigtet for ulovligt at være trængt ind på Palace Hotel på Rådhuspladsen.

Københavns Politi modtog klokken 15.07 en anmeldelse om, at en halv snes personer var trængt ind på hotellet, fortæller vagtchef Dyre Sønnicksen.

- De er gået ind på hotellet og har fået adgang til taget, hvorfra de har hængt et banner ud. Hotellets ejer er ikke interesseret i at have dem på hotellet, og samtidig er der andre demonstranter udenfor, som hindrer adgang til stedet, fortæller vagtchefen.

På banneret, som var flere etager højt, stod: "Lynetteholmen er en katastrofe for demokratiet og klimaet".

Lynetteholmen er et storstilet byggeprojekt i København, som skal udgøres af en ø, der skal ligge nord for Refshaleøen. Den kunstige ø skal efter planen blandt andet huse 35.000 indbyggere.

Annonce

Ifølge Dyre Sønnicksen spærrede demonstranterne på gadeplan ikke kun for indgangen til hotellet, men også for adgangen til museet Ripley's - Believe It or Not, som ligger i bygningen.

- Der var omkring 20 demonstranter, som befandt sig uden for bygningen. De blev bortvist med et påbud om at holde sig væk. Det har de efterkommet, og de er gået over på Rådhuspladsen for at demonstrere videre, fortæller han.

Men de ti, som var trængt ind, slap ikke uden påtale. De blev alle anholdt og præsenteret for en sigtelse efter straffelovens paragraf om husfredskrænkelse, som kan straffes med bøde eller en kort fængselsstraf.

Ifølge Københavns Politi var der tale om demonstranter fra Den Grønne Studenterbevægelse. Det er ifølge gruppens egen hjemmeside en gruppe unge klimaaktivister, som kæmper for "en grøn og retfærdig fremtid gennem strukturelle ændringer af samfundet".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE