cookie-og-privatlivspolitik

112

Tiltænkt offer for mislykket LTF-raid blev dræbt ugen efter

Otte dage efter, at formodede LTF'ere angreb rivaler uden held, blev et af de tiltænkte ofre dræbt i skyderi.
11. januar 2019 kl. 11:14 Af /ritzau/

Annonce

En gruppe ledende skikkelser i banden Brothas tog benene på nakken, da de 23. oktober 2017 blev angrebet på deres hjemmebane i Mjølnerparken i København. Men selv om de slap væk den dag, blev en af dem dræbt en uge efter.

Det fortæller anklagerne Thomas Hugger og Maja Schiøtz fredag i Retten på Frederiksberg, hvor 16 formodede medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) er anklaget for at stå bag angrebet.

Den dræbte er Wari Khalif Yusuf. Han blev skudt og dræbt på Tagensvej ud for bebyggelsen Mjølnerparken den 30. oktober 2017. Her blev en byge af skud affyret mod tre mænd, og det kostede altså Yusuf livet.

Otte dage tidligere - sidst på eftermiddagen - ankom tre biler til Mjølnerparken. 10-12 maskerede mænd, bevæbnede med hamre, koben og knive løb ud og ind i Mjølnerparken.

Anklagemyndigheden mener, at det var folk fra Brothas' ærkefjender, banden LTF.

I Mjølnerparken stod Yusuf - efter anklagemyndighedens opfattelse udenfor med fire andre. De flygtede, da den maskerede gruppe ankom.

Angiveligt skulle de fem have været slået ihjel. I hvert fald har anklagemyndigheden rejst tiltale for forsøg på manddrab mod de 16 mænd, som er blevet anholdt i sagen.

De 16 er også tiltalt for at stå bag et groft overfald, som skete i minutterne efter episoden i Mjølnerparken. Her blev en 24-årig mand stukket adskillige gange med kniv og slået i hovedet med en hammer.

De 16 tiltalte i sagen nægter sig alle skyldige. Det oplyste deres forsvarsadvokater en efter en ved fredagens retsmøde, efter at Thomas Hugger havde læst anklageskriftet op.

Sagen skal behandles over 20 dage, og der forventes dom sidst i marts.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce