Annonce
112

Tiltale: Hjemmerøvere bandt ofre med tape og strips

Det ene af hjemmerøverierne fandt sted på en adresse ved Systofte. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

20 retsdage er sat af til at behandle 26 voldsomme hjemmerøverier, en stribe indbrud og andet, som kroatisk familie og ven er anklaget for.

Lolland-Falster I november sidste år blev en hel familie anholdt og varetægtsfængslet for 16 hjemmerøverier begået flere steder i landet, blandt andet på Lolland-Falster, hvor ældre mennesker blev udsat for voldelige røverier, hvor ofrene tillige enten blev bagbundet eller låst inde.

Siden voksede mistanken til 27, men nu er anklageskriftet klar, og familien og deres ven er blevet tiltalt for i alt 26 hjemmerøverier, 11 indbrud, en enkelt bedragerisag og flere overtrædelser af færdselsloven.

Gennemgående for de fleste af hjemmerøverierne, hvoraf de fire er begået på Lolland-Falster, er en brutalitet, hvor ofrene ofte har været udsat for både grov vold og frihedsberøvelse.

I flere af tilfældene er ofrene blevet pacificeret med gaffatape over munden og ben og arme bundet med strips, ligesom flere har været spærret inde, og gerningsmændene har forhindret ofrene i at flygte ved for eksempel at rive håndtag af vinduer.

I næsten alle sagerne ved hjemmerøverierne er både forældrene og de to ældste sønner tiltalt. Først et stykke henne i familiens barbariske kriminelle løbebane kommer vennen af familien og den yngste søn med i anklagerne.

Ifølge anklageskriftet er det de to ældste sønner, som har været den udøvende del af hjemmerøverierne. Sønnerne er 18, 20 og 23 år gamle, deres mor 51 år og faren 48 år gammel. Vennen af familien er 37. Han er i øvrigt anklaget for alene at stå bag et hjemmerøveri i Jelling.

Truede med at slå ofre ihjel

I flere tilfælde har gerningsmændene truet med at slå deres ofre ihjel, og i et enkelt tilfælde fra en by på Sjælland var den ene af de tiltalte ifølge anklageskriftet bevæbnet merd en fåresaks, som han klemte fast om sit offers penis og truede med at klippe den af. Samme offer blev også truet med sit eget jagtgevær og bundet fast til en seng med gaffatape og reb.

Under et af de hjemmerøverier, som fandt sted på Falster, blev den ene af beboerne skubbet i brystet og slået med knytnæve i ansigtet, hvorefter den anden beboer blev væltet omkuld, og de begge blev anbragt i et værelse og kneblet og bundet med gaffatape og kabelstrips. Parret blev først fundet fire en halv time senere af hjemmeplejen.

Den tiltalte familie er herboende kroatiske statsborgere, som indtil varetægtsfængslingen boede i et hus på Sundby Skovvej ved landsbyen Sundby på Nordfalster. I huset fandt politiet ved ransagningen efter anholdelsen af familien en stor del af de ting, som var stjålet ved de mange indbrud og hjemmerøverier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke under 1,5 millioner

Den første sag i det 27 sider lange anklageskrift er i øvrigt et indbrud begået i Øster Ulslev i november 2015. Derefter kommer et indbrud begået i Guldborg i marts 2016. Det første hjemmerøveri blev begået i Tingsted i november 2016, hvorefter kriminaliteten og hjemmerøverierne kommer som perler på en snor.

Under de 26 røverier er der stjålet smykker, penge og personlige effekter til en samlet værdi af ikke under 1,5 millioner kroner.

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har koordineret efterforskningen, men det er sket i et samarbejde med Nordsjællands Politi, Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Sydøstjyllands Politi.

Der er afsat 20 retsdage til sagen, som starter i slutningen af oktober i Retten i Nykøbing og først forventes færdig i det nye år.

  • Det ene af hjemmerøverierne fandt sted på en adresse ved Systofte. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

Klip og bøder på Vestlolland

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget