cookie-og-privatlivspolitik
Københavns Byret begynder mandag på en sag, hvor en 23-årig er tiltalt for at have holdt kvinde fanget i ni timer og voldtaget hende flere gange. (Arkivfoto)
Københavns Byret begynder mandag på en sag, hvor en 23-årig er tiltalt for at have holdt kvinde fanget i ni timer og voldtaget hende flere gange. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Tiltale: Kvinde blev voldtaget og fik 25 brandsår

En 23-årig mand er tiltalt for at holde en kvinde fanget i en lejlighed og voldtage hende flere gange.
12. august 2020 kl. 05:00 Af Ritzau

Annonce

En kvinde blev voldtaget, sparket, taget om halsen, brændt med cigaretter og holdt fanget i en lejlighed i København i november sidste år.

Det mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi, der har tiltalt en 23-årig mand for mishandling, tvang, afpresning, voldtægt, trusler og frihedsberøvelse af kvinden.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, der onsdag begynder i Københavns Byret.

Overgrebene på kvinden skal være foregået i løbet af omkring ni timer den 17. november sidste år, hvor kvinden blev holdt fanget, da hun ifølge anklageskriftet ikke turde forlade lejligheden.

Desuden skal den 23-årige på et tidspunkt have fjernet håndtaget til lejlighedens soveværelse, overvåget hendes sms'er, taget hendes telefon og computer samt instrueret hende i at smile, da de gik på indkøb i en kiosk.

I løbet af de cirka ni timer skal manden have voldtaget kvinden fire til seks gange, mens han holdt hende fast. Kvinden sagde ifølge anklageskriftet stop i begyndelsen, men opgav herefter at gøre modstand.

Den 23-årige er desuden tiltalt for at have brændt kvinden med cigaretter flere steder på kroppen - blandt andet på halsen og brystkassen. Ifølge anklageskriftet fik kvinden 25 brandsår med andengradsforbrændinger.

Den unge mand skal også have slået og sparket hende, mens hun lå ned, og flere gange taget halsgreb på hende. Kvinden fik foruden brandsår underhudsblødninger samt hudafskrabninger i ansigtet og på kroppen.

Anklageren har rejst sagen som en nævningesag, hvilket sker, hvis der er krav om mindst fire års fængsel. Den tiltalte har dog fravalgt nævninger, så det i stedet behandles som en domsmandssag.

Manden blev varetægtsfængslet, dagen efter at overgrebene skal have fundet sted. Ved grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig og forklarede, at de to havde haft et forhold gennem det seneste år.

Han fortalte, at han havde sex med kvinden, men at der var samtykke fra begge sider.

Det var kvinden selv, der kontaktede politiet og gennemgik en retsmedicinsk undersøgelse. Her kunne man konstatere, at hun havde blodudtrædninger i øjnene.

Da kom det frem, at der ikke var mærker på halsen, så man ikke kunne sige, om kvinden havde været i livsfare.

Der blev ved grundlovsforhøret nedlagt et navneforbud for både manden og kvinden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce