cookie-og-privatlivspolitik

9

Billeder

Brand i Havnegade.
Foto: Lars Dalsig

112

To brande på Vestlolland

Både fredag aften og lørdag morgen måtte politi og brandvæsen rykke ud til brande. Begge brande formodes at være påsat.
10. april 2021 kl. 17:16 Af Jakob Poulsen

Falcks brandfolk og Lolland-Falster Brandvæsen havde en travl start på weekenden.

Først blev man fredag aften kort før klokken 20 kaldt ud til en brand i en ejendom på Højagervej i Utterslev nær Horslunde.

Indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen oplyser, at den første melding indikerede, at der kunne være mennesker i fare, og derfor blev der sendt masser af redningsmandskab til stedet.

Udover en brandsprøjte og to tankvogne med ialt otte brandfolk samt indsatslederen sendte politiet to patruljevogne, og der blev også rekvireret ambulance, akutbil og lægehelikopter.

Lægehelikopteren kunne dog sendes retur igen, da det viste sig, at der kun havde været en person i den brændende bygning, og han var kommet ud og kunne tilses af ambulancefolkene.

Annonce

Ifølge Jens Rasmussen var det en tilbygning til ejendommen med en stor garage og et udhus, der var gået ild i. Det lykkedes brandfolkene i løbet af cirka tre timer at få slukket branden, og Skadeservice sørgede efterfølgende for at dække af.

Politiets vagtchef Kent Edvardsen oplyser, at man har registreret branden som forsætlig brandstiftelse, altså en påsat brand, og man har haft anholdt og afhørt en mand, som er sigtet i sagen, men løsladt igen, da det ikke blev vurderet, at der var grundlag for en varetægtsfængsling.

Den anden brand blev anmeldt klokken 08.40 lørdag morgen. Her var der ild på anden sal af en forladt ejendom i Havnegade 5A i Nakskov. Også her brugte brandfolkene cirka tre timer på at slukke ilden.

Brandvæsnets indsatsleder Jens Rasmussen betegner omstændighederne omkring branden som mystiske, og dermed er det den sjette mystiske brand i Nakskov-området i løbet af de seneste par uger.

Dagens brand adskiller sig dog fra de øvrige ved, at den fandt sted i dagslys, men ifølge indsatslederen kan ilden godt være opstået i løbet af natten og have ligget og ulmet, før det blev opdaget.

Annonce

Ifølge Jens Rasmussen er der dog ikke noget, der tyder på, at weekendens to brande har noget med hinanden at gøre.

Hos politiet behandler man også sagen fra Havnegade som forsætlig brandstiftelse, og brandstedet skal undersøges nærmere af teknikere i den kommende uge.

Ved branden i Havnegade deltog 10 brandfolk og indsatslederen i slukningsarbejdet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE