cookie-og-privatlivspolitik
De to mænd er tiltalt for 17 hærværksforhold i deres kommando-raid i to stjålne traktorer. Her besigtiger formanden for kulturhuset i Vestenskov, Kurt Hansen, dagen derpå nogle af skaderne.

6

Billeder

De to mænd er tiltalt for 17 hærværksforhold i deres kommando-raid i to stjålne traktorer. Her besigtiger formanden for kulturhuset i Vestenskov, Kurt Hansen, dagen derpå nogle af skaderne.
Foto: Jan Knudsen

112

To for retten for groft hærværk

22-årige mænd tiltalt.
02. marts 2021 kl. 10:00 Af Marianne Knudsen

VESTENSKOV Præcis på årsdagen - 15. april - for det omfattende hærværk, der med sin grovhed chokerede Vestlolland, bliver to mænd fremstillet i retten, tiltalt for at have begået det. Der er tale om to 22-årige mænd fra Nakskovområdet, der begge nægter at have begået forholdene.

Ud over 17 forhold vedrørende hærværk begået om natten 15. april 2020 er de tiltalt for tyveri af to traktorer fra Fredesholm Gods og Rudbjerggard, som blev brugt til det voldsomme hærværk, hvor anklageren kræver frihedsstraf.

Leder af Nakskov Lokalpoliti, politikommissær Kim Brønnum, siger til Folketidende, at de to mænd er kendt af politiet i forvejen "for alt mellem himmel og jord." Hvad, præcist det er, som har ført til sigtelsen og siden tiltalen, hvor anklagemyndigheden altså vurderer, at der er beviser nok til at få de to dømt, kan han ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

Traktorerne mejede vejskilte og et busskur ned og flere ladeporte blev påkørt, inden et stort hærværksangreb blev rettet mod kulturhuset i Vestenskov.

Et indgangs- og et vinduesparti blev smadret, en mur gennembrudt og to nye sheltere ødelagt. Samlet set løber hærværket, hvor også traktorerne blev beskadiget, op i flere hundrede tusinde. Det endelige beløb er ikke opgjort endnu.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE