cookie-og-privatlivspolitik

112

To mænd dømt for at besidde pistol der blev brugt til drab

En af mændene forklarede, at han fandt pistolen i et uaflåst skur, men afviser at han gav den til drabsmand.
29. maj 2020 kl. 19:15 Af Ritzau

Annonce

To mænd på 30 og 48 år er fredag ved Retten i Kolding blevet idømt to år og tre måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Den ene har erkendt, at han har haft fat i den pistol, der to dage senere blev brugt i drabet på en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia.

En 28-årig mand, der er eller har været medlem af banden Loyal To Familia, er sigtet og sidder varetægtsfængslet for drabet.

De to dømte mænd har kendt hinanden i flere år, og de kender også begge den drabssigtede.

Jesper Mørck Leed Thuesen forklarede ifølge Fredericia Dagblad, at han 22. februar fandt en pistol i et uaflåst skur, der hører til hans bopæl. Han tog pistolen med indenfor, hvor han havde besøg af Carcy Wandy Petersen.

I første omgang troede ingen af dem på, at der var tale om en rigtig pistol. Men efter at have undersøgt den og magasinet, der indeholdt patroner, nærmere stod det klart for Thuesen, at den var ægte.

Petersen har under hele sagen fastholdt, at han ikke vidste, at pistolen var ægte, skriver Fredericia Dagblad.

Efter at have undersøgt pistolen, lagde Thuesen den tilbage i skuret, forklarede han. Da den drabssigtede dagen efter dukkede op og spurgte efter våbnet, var det væk.

Ifølge anklageskriftet skulle Petersen have taget pistolen i skuret og givet det til den formodede drabsmand. Denne del at tiltalen fandt domsmandsretten ifølge Fredericia Dagblad ikke bevist.

Thuesens dna blev fundet på et affyret patronhylster i nærheden af gerningsstedet i Korskærparken. Han erkendte da også, at han har rørt ved våbnet.

Derimod nægtede Petersen sig skyldig i våbenbesiddelse. Han sad passivt i en sofa, mens Thuesen undersøgte våbnet, lød forklaringen ifølge Fredericia Dagblad.

Begge mænd ankede dommen på stedet.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce