cookie-og-privatlivspolitik

112

To mænd nægter at have hjulpet fange til at flygte

Efter fangeflugt er tre mænd anholdt i Danmark og Tyskland. Torsdag blev to fremstillet i grundlovsforhør.
21. november 2019 kl. 16:11 Af Ritzau

Annonce

En 25-årig mand, der er sigtet for at hjælpe med den dramatiske fangeflugt i Slagelse tirsdag, varetægtsfængsles i fire uger, da han vurderes at kunne påvirke sagen på fri fod.

Det beslutter dommeren ved Retten i Næstved, hvor to mænd torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Den anden sigtede, en 20-årig mand, får opretholdt sin anholdelse i tre døgn. Dommeren vurderer ikke, at der var belæg for varetægtsfængsling, men giver på den måde politiet mere tid til at finde beviser, der peger på mandens skyld.

De to mænd nægter sig skyldig i sigtelserne, men den 20-årige ville i modsætning til den 25-årige gerne forklare sig.

Herefter blev dørene til retsmødet lukket. Det var anklageren, der bad om at dørene skulle lukkes, da der muligvis er en eller flere personer, som har spillet en rolle i forbindelse med flugten, på fri fod.

Det er derfor uvist, hvad den 20-årige forklarede, ligesom det er uvist, om der er flere mistænkte i sagen.

Tidligere torsdag blev en tredje mand varetægtsfængslet i fire uger in absentia - altså uden at være til stede. Det er højst sandsynligt den mand, som politiet har anholdt i Hamburg i Tyskland.

De er alle sigtede i de samme fire forhold, herunder at de har deltaget i og hjulpet til ved befrielsen af fangen, samt at de pegede på og truede personalet med to våben.

De tre mænd har planlagt befrielsesaktionen, og de har udført den i fælles forståelse, lyder det i alle sigtelserne fra anklager Skipper Falsled.

Den befriede fange, Hemin Dilshad Saleh, blev onsdag varetægtsfængslet in absentia ved Københavns Byret for flugten, skriver Ekstra Bladet. Dermed har Danmark kunnet udstede en international arrestordre på ham.

Han sad i forvejen varetægtsfængslet i en sag om et groft overfald. I den forbindelse var han under mentalobservation på den psykiatriske afdeling i Slagelse, hvor han blev befriet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce