cookie-og-privatlivspolitik
Retten i Roskilde tager til september hul på en sag mod to mænd, der er tiltalt for drabet på en 20-årige kvinde. En 19-årig er tiltalt for at have udført drabet. Efterfølgende skal han have sendt et billede af offeret til en 23-årig mand med teksten: "E du stolt nu".(Arkivfoto).
Retten i Roskilde tager til september hul på en sag mod to mænd, der er tiltalt for drabet på en 20-årige kvinde. En 19-årig er tiltalt for at have udført drabet. Efterfølgende skal han have sendt et billede af offeret til en 23-årig mand med teksten: "E du stolt nu".(Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

To mænd tiltalt: Aftalte drab på sociale medier

Ifølge anklagemyndigheden fik en 19-årig besked på at dræbe en kvinde via beskedtjenesten Messenger.
27. juli 2021 kl. 18:50 Af Ritzau

- Skaf hende af vejen.

Det var den korte, klare og uhyggelige besked, som en nu 23-årig mand for et år siden sendte til en nu 19-årig mand på beskedtjenesten Messenger.

Beskeden handlede ifølge anklagemyndigheden om en 20-årig kvinde, der nogle få timer senere blev fundet dræbt i en lejlighed i Køge.

Kvinden blev fundet død den 14. juli sidste år, da politiet klokken 15.55 rykkede ud til en lejlighed på Københavnsvej. Hun var blevet stranguleret og havde alvorlige kvæstelser i hovedet.

Kort efter blev to mænd, der i dag er 19 og 23 år, anholdt. Den yngste er fra Køge, mens den ældste er fra Vejle-området. Nu har anklagemyndigheden tiltalt dem begge for drabet.

Annonce

Af anklageskriftet, som Ritzau er i besiddelse af, fremgår det, at den omtalte besked blev sendt klokken 12.33. Kvinden blev dræbt mellem klokken 14.15 og 15.20.

I forlængelse af beskeden på Messenger skrev den ældste af de tiltalte via Wickr, at han ville sende to personer fra Satudarah ud for at fjerne liget, når den anden havde slået kvinden ihjel, fremgår det af anklageskriftet.

Om han har en form for kontakt til personer i rockergruppen er uvist. Men liget blev ikke fjernet, før politiet dukkede op, og politiet har tidligere afvist, at drabet skulle have forbindelse til rocker- eller bandemiljøet.

Efter drabet sendte drabsmanden via Wickr og Snapchat ifølge anklageskriftet et billede af den døde kvinde til sin medsammensvorne med beskeden: "E du stolt nu".

Hvad motivet til det brutale drab skulle være er ikke kendt i offentligheden. Kvinden, der ifølge Ekstra Bladet var tømrerlærling, boede ikke på adressen, hvor hun blev dræbt, men hun kom der ofte.

Annonce

Dagen efter drabet blev de to mænd fremstillet i grundlovsforhør. De fremstod rolige og fattede, både da de ankom til retslokalet, og da sigtelsen blev læst op. De nægtede sig begge skyldige.

Torsdag den 23. september indledes sagen mod dem ved Retten i Roskilde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE