cookie-og-privatlivspolitik
To mænd, der er sigtet for at have deltaget i et overfald, der kostede en 33-årig mand livet, vendte onsdag hjem til Danmark efter aftale med politiet. Ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup blev de senere på dagen varetægtsfængslet i fire uger.
To mænd, der er sigtet for at have deltaget i et overfald, der kostede en 33-årig mand livet, vendte onsdag hjem til Danmark efter aftale med politiet. Ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup blev de senere på dagen varetægtsfængslet i fire uger.
Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

112

To mænd vender frivilligt hjem til sigtelse for dødsvold

Onsdag blev to mænd anholdt, da de ankom til Københavns Lufthavn. De sigtes for dødeligt overfald i Rødovre.
19. september 2018 kl. 16:04 Af /ritzau/

Annonce

Da to mænd onsdag morgen klokken syv ankom til Københavns Lufthavn fra Tyrkiet, stod politiet klar til at anholde dem.

Anholdelsen kom dog ikke som en overraskelse for de to mænd, der er sigtet for grov vold og vold med døden til følge. De havde nemlig på forhånd aftalt med politiet, at de ville komme hjem.

Politiet mener, at de sammen med tre andre mænd den 5. marts overfaldt fire mænd ved et autoværksted på Korsdalsvej i Rødovre. En 33-årig britisk mand døde senere af sine kvæstelser.

Tidligere har politiet oplyst, at overfaldet "kan være motiveret af uenighed mellem enkeltpersoner om lokale forhold på ejendommen".

Nogle dage efter overfaldet blev en 36-årig mand varetægtsfængslet for at have deltaget i det.

I starten af maj anholdt politiet en 20-årig mand i sagen. Men da han dagen efter skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, lykkedes det ham at stikke af.

Ved retten holdt en sort VW Golf og ventede. Den 20-årige slap væk fra betjentene, der bevogtede ham, og sprang ind i bilen, der hurtigt kørte fra stedet.

Han fik tre måneder på fri fod, før han i begyndelsen af august igen blev anholdt og varetægtsfængslet i et nyt grundlovsforhør.

Tre andre mænd har været fremstillet i grundlovsforhør in absentia, så der kunne udstedes en international arrestordre på dem.

Onsdag valgte to af de tre efter aftale med politiet så at vende hjem. De to mænd på 21 og 37 år blev onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger.

I grundlovsforhøret ville de ikke udtale sig, og de valgte at tænke over, om de vil kære afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Anklager Britt Janni Hansen fortæller, at politiet i længere tid løbende har været i kontakt med de to mænd gennem deres forsvarere.

- Det førte til, at vi ophævede den international arrestordre, så de kunne rejse til Danmark og blive anholdt her, siger hun.

En 24-årig mand er stadig internationalt efterlyst for at have deltaget i overfaldet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce