Annonce
112

Togskyderiet: Udenlandsk mand ramt

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

OPDATERET 12.30: Det var en udenlandsk mand, der blev skudt af politiet i tog på vej til Nykøbing natten til torsdag, oplyser politiet.

Det var en 42-årig udenlandsk mand, som blev skudt og såret af politiet under en voldsom hændelse i eller ved et regionaltog på vej mod Nykøbing. Episoden fandt sted på Lundby Station på Sydsjælland kort efter klokken 01.30 natten til torsdag, oplyser politiet.

Manden overlevede, men hans nærmere tilstand er der fortsat ingen oplysninger om. Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing klokken 14. Han er på grund af sine kvæstelser dog ikke i stand til at møde personligt op og fremstilles derfor in absentia, oplyser politiet.

Manden er sigtet for trusler med kniv og forsøg på vold mod tjenestemand. Det fremgår ikke, om sidstnævnte handler om togpersonalet eller politifolkene.

Anklagemyndigheden vil bede om, at grundlovsforhøret afvikles for lukkede døre, hvilket vil sige, at offentligheden kun vil kunne få oplyst, hvad manden er sigtet for, såfremt dommeren følger anklagerens anmodning.

Den 42-årige blev skudt af politiet efter, at han optrådt truende med en kniv overfor både togpersonale og en anden passager.

Det oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en kort pressemeddelelse tidligt torsdag morgen. Under den efterfølgende anholdelse udviklede situationen sig, og det endte altså med, at manden blev skudt af politiet.

Manden er blevet overført til et ikke nærmere angivet hospital, og politiet oplyser i pressemeddelelsen, at man for nuværende ikke har yderligere oplysninger om hans tilstand.

Politiinspektør Kim Kliver oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke er andre end den knivbevæbnede mand, som er kommet fysisk til skade.

Sagen er nu overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som det er standardprocedure, når politifolk har afgivet skud i tjenesten, og politiet oplyser, at man derfor ikke har yderligere kommentarer.

Togdriften var hele morgenen og det meste af formiddagen indstillet på strækningen mellem Næstved og Nykøbing på grund af politiets arbejde på Lundby Station, men kort efter klokken 10 oplyste DSB, at togene nu så småt begynder at køre igen på strækningen, og ved middagtid oplyser DSB, at togene atter kører til tiden.

Mens der var lukket for togtrafik, var der indsat togbusser på strækningen.

DSBs pressevagt gør passagerer, som har været berørt af de aflyste tog, opmærksom på, at man kan benytte DSBs rejsetidsgaranti, hvis man bliver mere end 30 minutter forsinket på sin rejse som følge af, at togene var erstattet af busser.

Ifølge DSBs pressevagt var toget på vej mod Nykøbing fra København, da den dramatiske episode fandt sted, og toget var bemandet med to kvindelige togførere samt en mandlig lokofører. Pressevagten kan ikke oplyse nærmere detaljer, men fortæller dog, at lokoføreren kom til stede for at bistå sine kolleger under den episode, som altså førte til, at man tilkaldte politiet.

Ifølge pressevagten var der én passager til stede i toget udover manden med kniven. DSB var torsdag formiddag ved at tage kontakt til den pågældende for at høre, om vedkommende har behov for krisehjælp.

Pressevagten fortæller også, at DSBs kriseberedskab efter episoden blev aktiveret og har taget sig af både lokomotivføreren og togførerne efter den dramatiske hændelse.

Ifølge pressevagten har folk fra kriseberedskabet sørget for, at de tre medarbejdere blev kørt hjem, talt episoden igennem med dem, samt sikret sig at der var nogle pårørende hjemme til at tage sig af de tre medarbejdere, da de kom hjem.

Der vil også blive fulgt op i dag med tilbud om krisepsykolog eller anden form for hjælp til de tre, ligesom DSB har et såkaldt kolleganetværk, der træder i kraft, hvor andre DSB-medarbejdere, som selv har været ude for voldsomme episoder i tjenesten, kan tale med de implicerede, hvis de ønsker det.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret