cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Togskyderiet: Udenlandsk mand ramt

OPDATERET 12.30: Det var en udenlandsk mand, der blev skudt af politiet i tog på vej til Nykøbing natten til torsdag, oplyser politiet.
18. februar 2021 kl. 07:15 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det var en 42-årig udenlandsk mand, som blev skudt og såret af politiet under en voldsom hændelse i eller ved et regionaltog på vej mod Nykøbing. Episoden fandt sted på Lundby Station på Sydsjælland kort efter klokken 01.30 natten til torsdag, oplyser politiet.

Manden overlevede, men hans nærmere tilstand er der fortsat ingen oplysninger om. Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing klokken 14. Han er på grund af sine kvæstelser dog ikke i stand til at møde personligt op og fremstilles derfor in absentia, oplyser politiet.

Manden er sigtet for trusler med kniv og forsøg på vold mod tjenestemand. Det fremgår ikke, om sidstnævnte handler om togpersonalet eller politifolkene.

Anklagemyndigheden vil bede om, at grundlovsforhøret afvikles for lukkede døre, hvilket vil sige, at offentligheden kun vil kunne få oplyst, hvad manden er sigtet for, såfremt dommeren følger anklagerens anmodning.

Den 42-årige blev skudt af politiet efter, at han optrådt truende med en kniv overfor både togpersonale og en anden passager.

Annonce

Det oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en kort pressemeddelelse tidligt torsdag morgen. Under den efterfølgende anholdelse udviklede situationen sig, og det endte altså med, at manden blev skudt af politiet.

Manden er blevet overført til et ikke nærmere angivet hospital, og politiet oplyser i pressemeddelelsen, at man for nuværende ikke har yderligere oplysninger om hans tilstand.

Politiinspektør Kim Kliver oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke er andre end den knivbevæbnede mand, som er kommet fysisk til skade.

Sagen er nu overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som det er standardprocedure, når politifolk har afgivet skud i tjenesten, og politiet oplyser, at man derfor ikke har yderligere kommentarer.

Togdriften var hele morgenen og det meste af formiddagen indstillet på strækningen mellem Næstved og Nykøbing på grund af politiets arbejde på Lundby Station, men kort efter klokken 10 oplyste DSB, at togene nu så småt begynder at køre igen på strækningen, og ved middagtid oplyser DSB, at togene atter kører til tiden.

Annonce

Mens der var lukket for togtrafik, var der indsat togbusser på strækningen.

DSBs pressevagt gør passagerer, som har været berørt af de aflyste tog, opmærksom på, at man kan benytte DSBs rejsetidsgaranti, hvis man bliver mere end 30 minutter forsinket på sin rejse som følge af, at togene var erstattet af busser.

Ifølge DSBs pressevagt var toget på vej mod Nykøbing fra København, da den dramatiske episode fandt sted, og toget var bemandet med to kvindelige togførere samt en mandlig lokofører. Pressevagten kan ikke oplyse nærmere detaljer, men fortæller dog, at lokoføreren kom til stede for at bistå sine kolleger under den episode, som altså førte til, at man tilkaldte politiet.

Ifølge pressevagten var der én passager til stede i toget udover manden med kniven. DSB var torsdag formiddag ved at tage kontakt til den pågældende for at høre, om vedkommende har behov for krisehjælp.

Pressevagten fortæller også, at DSBs kriseberedskab efter episoden blev aktiveret og har taget sig af både lokomotivføreren og togførerne efter den dramatiske hændelse.

Annonce

Ifølge pressevagten har folk fra kriseberedskabet sørget for, at de tre medarbejdere blev kørt hjem, talt episoden igennem med dem, samt sikret sig at der var nogle pårørende hjemme til at tage sig af de tre medarbejdere, da de kom hjem.

Der vil også blive fulgt op i dag med tilbud om krisepsykolog eller anden form for hjælp til de tre, ligesom DSB har et såkaldt kolleganetværk, der træder i kraft, hvor andre DSB-medarbejdere, som selv har været ude for voldsomme episoder i tjenesten, kan tale med de implicerede, hvis de ønsker det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE