cookie-og-privatlivspolitik
Indbrudstyvene har haft mere travlt end normalt på Lolland i årets første halvdel.
Indbrudstyvene har haft mere travlt end normalt på Lolland i årets første halvdel.
Foto: Kim Agersten, Polfoto, arkivfoto

112

Travle indbrudstyve

Antallet af indbrud i årets første halvår er det højeste i flere år i Lolland Kommune. I Guldborgsund ser det lidt bedre ud.
18. juli 2019 kl. 17:40 Af Jakob Poulsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Indbrudstyvene har haft en travl start på året i Lolland Kommune sammenlignet med de foregående år, når det handler om indbrud i privat beboelse.
I Guldborgsund Kommune går det den modsatte vej, omend der ikke er den store forskel i antallet af anmeldelser i de to kommuner i år.

Det er i korte træk essensen af tal fra Danmarks Statistik, som for nylig er blevet offentliggjort.

Det er kampagnen "Bo trygt!", som Tryg Fonden og Realdania står bag i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Bolius, der har kigget i statistikken.

Og selvom tendensen på landsplan er, at antallet af indbrud begået i årets første halvår er det laveste i flere år, så ser det knapt så rosenrødt ud på Lolland-Falster.

Kigger man på Lolland Kommune alene, så er billedet faktisk det stik modsatte. Her er der i løbet af de første to kvartaler af 2019 blevet anmeldt 156 indbrud i privat beboelse. Det er det højeste antal siden 2015, som er så langt, den kvartalsvise statistik rækker tilbage.

I 2018 var der 132 anmeldte indbrud i privat beboelse i årets første halvår, og i 2017 var tallet 146, mens man i 2016 var nede på 115 og 122 i 2015.

I Guldborgsund Kommune ser det en smule bedre ud. Her er der i årets første halvår anmeldt 145 indbrud i privat beboelse mod 164 og 225 i samme periode i henholdsvis 2018 og 2017.
Til gengæld var der i både 2015 og 2016 færre indbrud i årets første seks måneder, end der har været i år.

Ser man på årene som helhed, har Guldborgsund Kommune dog været den af de lokale kommuner, hvor borgerne har været mest plaget af indbrud de senere år. I både 2015, 2017 og 2018 var antallet af indbrud højere i Guldborgsund Kommune end i Lolland Kommune.

I begge kommuner er antallet faldet fra 2017 til 2018. Sidste år blev der ialt anmeldt 282 indbrud i privat beboelse i Guldborgsund Kommune og 259 i Lolland Kommune.

Et af de tidspunkter på året, hvor tyvene traditionelt har mest travlt er faktisk lige nu - i juli måned, hvor mange er på ferie.

- Gode naboer er en af de bedste måder at beskytte sig mod tyven på. Naboer, der hilser på ukendte ansigter og spørger ind til deres ærinde på vejen, stresser en indbrudstyv, og vi ved, at aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert femte indbrud.

- Derfor er vi ekstra glade her i sommerferien for de mange nabohjælpere over hele landet, siger Emilie Birk Jørgensen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, i en pressemeddelelse.

Men man kan også selv gøre noget, inden man tager på ferie.

- Det, en tyv er allermest bange for, er at blive set, og vi anbefaler, at man nu, hvor hækkene er ved at være afblomstrede, finder hækkesaksen frem og klipper hækken ned. For så giver man naboerne mulighed for at kigge ind og forstyrre en tyv, der er på vej på arbejde.

- Hvis man ovenikøbet sætter lys med sensorer op, så vil tyven have meget sværere ved at få arbejdsro, siger Britt Wendelboe fra Tryg Fonden og "Bo trygt!".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce