cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Tre mænd tiltalt for organiserede tyverier

Sag om alvorlige organiserede tyverier af værdier for tæt på en million kroner.
05. november 2019 kl. 18:50 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Det var et større sagskompleks, der blev indledt, da betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag 4. april standsede en bulgarsk lastbil, der var ved at dreje fra Stubbekøbingvej ned på Sydmotorvejen ved Gundslev på Falster.

Det viste sig, at lastbilen indeholdt maskiner og værktøj til en samlet værdi af 740.000 kroner, som viste sig at være stjålet. Den 57-årige bulgarske lastbilchauffør blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet i et grundlovsforhør.

Politiet havde skygget den bulgarske chauffør, så man vidste, at han havde hentet nogle af tyvekosterne på en adresse i Horreby.

To andre mænd blev også fremstillet og varetægtsfængslet, og de tre er nu tiltalt i en omfattende sag om indbrudstyverier af særlig grov beskaffenhed, som kan give op til seks års fængsel.

De er nu tiltalt for flere omfattende indbrud, og sagen er berammet til at starte i denne uge ved Retten i Nykøbing.

To mænd på 29 og 34 år er tiltalt for et indbrud i virksomheden East Metal på Skibsværftsvej i Nakskov, en lille uges tid før den bulgarske chauffør blev anholdt.

Her blev der stjålet værktøj og maskiner fra containere samt en computer til en samlet værdi af 302.000 kroner. En del af disse tyvekoster var at finde i lastbilen ved Gundslev.

Her fandt man også tyvekoster for 332.000 kroner, som stammede fra et indbrud i et XL-byggemarked i Ringsted et par dage før anholdelsen.

Der blev også fundet tyvekoster, der stammede fra et indbrud hos en murermester i Vojens i Jylland, hvor der fra en lagerhal blev stjålet værktøj og maskiner for 250.000 kroner dagen før, lastbilen blev standset.

De to på 29 og 37 år er sigtet for at begå tyverierne, mens den bulgarske lastbilchauffør er sigtet for hæleri i samme forbindelse.

Den 29-årige er flere gange dømt for vold og er i denne sag også tiltalt for at brække næsen på en medfange i Storstrøm Fængsel samt to andre voldelige overfald i Nykøbing. Han er også tiltalt for 15 overtrædelser af færdselsloven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce