cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto, som ikke har relevans til den omtalte sag.
Foto: Jan Knudsen

112

Tre sigtet for ølsmugling i millionklassen

Tre personer fra Lolland-Falster er blev anholdt og sigtet for de sidste par år har indført store mængder af øl fra Tyskland til Danmark via færgen fra Putgarden til Rødby.
17. juni 2021 kl. 14:40 Af Margit Olsen

Udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har torsdag anholdt og sigtet tre personer fra Lolland-Falster for øl smugling i millionklassen.

De tre personer har ifølge politiets opfattelse indført så mange øl fra Tyskland til Danmark, at politiet og Skatteforvaltningen vurderer, at der er sket en grov afgiftsunddragelse.

Politikommissær Carsten Høj Hansen oplyser, at coronarestriktioner på grænsen har vist, at trods et lavt antal rejsende, så har et netværk af personer haft et stort behov for fortsat at krydse grænsen for at købe øl i pallevis under dække af, at det var erhvervsmæssigt.

Den konkrete afgiftsunddragelse, de tre er sigtet for, efter hundredvis af handler syd for grænsen, er i efterforskningen opgjort af Skat til cirka en million kroner.

Carsten Høj Hansen oplyser, at man skal købe øl for flere millioner kroner for at komme op på en så høj afgiftsunddragelse.

Annonce

- Netop på grund af coronens restriktioner, har der ikke været så stor en rejseaktivitet med færgerne og primært har det været lastbiler med et anerkendelsesværdigt formål. Men disse tre personer har taget turen mange gang til Tyskland, og efterfølgende ikke betalt afgifter med mere, som kræves ved videresalg.

De tre personer er hjemmehørende på Lolland-Falster, men Carsten Høj Hansen ønsker ikke at oplyse den nærmere geografi.

- Det er en mand og en kvinde begge på 51 år og endnu en mand på 34 år, oplyser politikommissæren.

I forbindelse med ransagninger ved efterforskningen er der sikret flere hundrede tusinde kroner i kontanter samt yderligere en række spor og beviser, der nu skal underkastes en nærmere undersøgelse. Der er ikke konfiskeret nogle øl i forbindelse med ransagningerne, oplyser Carsten Høj Hansen.

Politiet anser på nuværende tidspunkt sagen som godt oplyst, men resultatet af ransagningerne vil nu blive undersøgt nærmere, og de sidste brikker i sagen skal lægges på plads.

Annonce

De sigtede var torsdag forsat anholdt for nærmere afhøringer, men vil ikke blive begæret varetægtsfængslet. Derfor vil de blive løsladt efter afhøringerne er slut.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE