cookie-og-privatlivspolitik
På grund af en ulmende bandekonflikt har Østjyllands Politi indført visitationszoner i to områder i det vestlige Aarhus. Omkring Gellerupparken er det i dette område.

2

Billeder

På grund af en ulmende bandekonflikt har Østjyllands Politi indført visitationszoner i to områder i det vestlige Aarhus. Omkring Gellerupparken er det i dette område.
Foto: Østjyllands Politi/Free

112

Ulmende bandekonflikt fører til visitationszoner i Aarhus

Fra onsdag og frem til 12. februar kan politiet uden videre visitere personer og køretøjer i dele af Aarhus.
20. januar 2021 kl. 16:09 Af Ritzau

Annonce

En ulmende konflikt mellem kriminelle grupper fra Brabrand og Trillegården får nu Østjyllands Politi til at indfører to visitationszoner i det vestlige Aarhus.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Visitationszonerne, der indføres i et område omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang, træder i kraft onsdag klokken 18 og gælder foreløbig til 12. februar.

Ifølge politiet har man i den seneste tid set flere tegn på, at en tidligere konflikt mellem grupperne fra Brabrand og Trillegården er ved at blusse op igen.

Det har i første omgang fået politiet til at øge patruljeringen i de områder, hvor grupperne holder til. Det har ført til flere beslaglæggelser af våben fra personer med relation til bandemiljøet.

Annonce

Senest tirsdag fandt politiet en revolver, en kniv og en peberspray i området ved Torpevænget og Kappelvænget i Herredsvang. Senere fandt politiet en kniv og en peberspray ved ransagning af to biler i Gellerupparken.

- Vi opretter visitationszonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle grupperinger, udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i pressemeddelelsen.

- Jo flere våben vi får fat i, jo mindre er risikoen for, at de kan bruges til at gøre skade på andre og skabe utryghed for de øvrige beboere i området.

I en visitationszone kan politiet visitere personer og biler uden at have en konkret mistanke om, at de involverede personer har foretaget sig noget kriminelt.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE