cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Ung mand fra Lolland anholdt for omfattende net-bedrageri

23-årig og 25-årig formodet medgerningsmand sigtes for mere end 50 tilfælde af bedrageri ved handler på internettet.
22. februar 2021 kl. 10:17 Af Jakob Poulsen

Annonce

En 23-årig mand fra Søllested bliver senere i dag, mandag, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing med krav om varetægtsfængsling.

Den 23-årige samt en 25-årig formodet medgerningsmand fra Stensved ved Vordingborg blev begge anholdt mandag morgen. De sigtes for sammenlagt at have begået mere end 55 tilfælde af bedrageri ved handler mellem private på internettet, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at de gennem den seneste tid har modtaget flere anmeldelser fra borgere, som alle er blevet snydt i forbindelse med handler på nettet. Det er sket efter samme fremgangsmåde, hvor ofrene har handlet med en person via Den Blå Avis.

Ifølge politiet er de mange bedragerier typisk sket ved, at ofrene via bankoverførsel eller MobilePay har betalt for en vare, som de dog aldrig modtog.

- Selvom det kan være fristende at lave en god og hurtig handel på nettet, så er der flere forholdsregler, man selv kan tage, for at undgå at blive snydt. Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt, samt passe på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen, siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson, i pressemeddelelsen.

Annonce

Den 23-årige mand fra Søllested er i forvejen kendt af politiet for berigelseskriminalitet, og det er formentlig derfor, at politiet vil forsøge at få ham varetægtsfængslet.
Den 25-årige medgerningsmand vil ifølge politiet blive løsladt efter endt afhøring.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE