cookie-og-privatlivspolitik
En 21-årig mand er onsdag blevet frifundet for anklager om voldtægt på kostskole i Vordingborg Kommune. (Arkivfoto)
En 21-årig mand er onsdag blevet frifundet for anklager om voldtægt på kostskole i Vordingborg Kommune. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

112

Ung mand frifundet for anklager om voldtægter på kostskole

Retten dømte dog 21-årig for blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang. Straffen lyder på 60 dages fængsel.
12. maj 2021 kl. 16:15 Af Ritzau

Det var alvorlige anklager, som en 21-årig mand fra Vordingborg Kommune onsdag blev mødt af i Retten i Nykøbing Falster. Dog endte dagen med en frifindelse i den alvorligste del af sagen.

Manden var for år tilbage elev på en kostskole i Vordingborg Kommune. Og ifølge anklagemyndigheden voldtog han to gange en tre år yngre pige, som også gik på skolen. Derudover forsøgte han yderligere en gang at voldtage hende, lød beskyldningerne.

Retsformand Anne Bundgaard oplyser til Ritzau, at manden blev frifundet i de tre forhold, fordi retten ikke mente, at anklagemyndigheden havde ført bevis for mandens skyld.

Det havde anklagemyndigheden derimod i et andet forhold i sagen. Det drejede sig om, at den i dag 21-årige mand i en periode fra 2016 til 2021 skulle have truet pigen til at sende billeder, hvor hun var delvist nøgen.

Truslerne gik på, at han ville udnytte nøgenfotos af hende, hvis ikke hun makkede ret. Det var ifølge retten en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse.

Annonce

Retsformand Anne Bundgaard fortæller, at retten blandt andet har lagt vægt på beskeder fra Snapchat og Messenger, som anklagemyndigheden har fremlagt under sagen.

Retten valgte på den baggrund af idømme manden 60 dages fængsel. Han blev også dømt til at betale den i dag 19-årige pige et beløb på 10.000 kroner i godtgørelse for såkaldt tort, altså krænkelse af hendes person.

Den 21-årige tilkendegav efter domsafsigelsen, at han ikke ønskede at anke dommen. Anklagemyndigheden har nu to uger til at afgøre, om den skal gå efter at få manden dømt for voldtægtsforholdene i landsretten.

I sager om sædelighedskriminalitet er det strafbart at røbe identiteten på den forurettede. Derfor er kostskolens navn udeladt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE