cookie-og-privatlivspolitik

					

2

Billeder


Foto: Lars Dalsig

112

Unge reddede kvinde op fra havn

OPDATERET: En kvinde faldt sent fredag eftermiddag i havnen i Nakskov. Årvågen otteårig spillede vigtig rolle i redningsaktionen.
24. september 2021 kl. 18:54 Af Jakob Poulsen

En årvågen pige på blot otte år spillede en vigtig rolle, da en gruppe borgere sent fredag eftermiddag i fællesskab fik reddet en 61-årig kvinde op fra havnebassinet i Nakskov Havn.

- Min datter Mia og jeg kommer cyklende dernede, da Mia får øje på en stok, som ligger på kajen. Hun gør mig med det samme opmærksom på det og spørger "tror du, der er nogen, der er faldet i vandet, mor?".

- Vi stopper op, og da jeg er på vej hen for at undersøge det, er der pludselig nogen, der råber ovre fra den anden side af havnen, at der er en, der er faldet i vandet, og da jeg kommer tættere på, kan jeg også selv høre hende råbe på hjælp.

- Jeg skynder mig at løbe hen efter en redningskrans, og da jeg er på vej tilbage, er der to unge mænd i bil, som holder ind og spørger, om jeg har brug for hjælp.
- Jeg har dårlig ryg, så jeg kunne ikke selv få hende op, men de lagde sig på knæ på kajkanten og fik trukket hende op, mens jeg holdt fast i benene på den ene af dem, så han ikke fik overbalance, fortæller Heidi Andersen, som altså sammen med sin otteårige datter og de to unge var på rette sted på rette tid.

Kvinden rystede af kulde, da hun kom op af vandet, og hun blev med det samme pakket ind i nogle jakker, indtil de tilkaldte politi- og redningsfolk kort efter nåede frem og tog over.

Annonce

Kvinden var formentlig snublet på kajkanten og nåede at ligge i vandet et kvarters tid, før hun blev opdaget. Uheldet skete tæt ved det gamle havnekontor, og omtrent samtidig med, at de to unge gik i gang med at redde kvinden op, sprang to andre fra et bådelaug på den modsatte side af havnen i en båd for at hjælpe til. Inden de nåede frem, var kvinden dog kommet op på land igen.

Indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen oplyser, at kvinden var ved bevidsthed, men en smule nedkølet, og hun blev derfor kørt i ambulance til tjek på Nykøbing Sygehus.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE