cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Uopmærksomme bilister i politiets søgelys

Politiet sætter ind med en såkaldt uopmærksomhedskontrol rettet mod bilister landet over i denne uge.
16. september 2019 kl. 08:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

I sidste uge blev straffen for at blive taget i at bruge håndholdt mobiltelefon, mens man sidder bag rattet og kører bil, skærpet, så det udover en bøde på 2.000 kroner nu også koster et klip i kørekortet.

Og i denne uge følger politiet så op med en såkaldt uopmærksomhedskontrol rettet mod bilister, der ikke holder fokus på trafikken, mens de kører bil.

Baggrunden for kontrollen er dyster. Ifølge Rigspolitiet er uopmærksomhed nemlig helt eller delvist årsagen til hver tredje dødsulykke i trafikken, og derfor fører politiet i alle landets politikredse altså en ekstra kontrol rettet mod uopmærksomme bilister i hele denne uge.

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka seks procent af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken. Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer, især lastbiler, er et problem, hedder det i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce