cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Våbentyve må lang tid i fængsel

20-årig og 23-årig får at føle, at politikerne har skærpet våbenloven.
16. maj 2018 kl. 16:29 Af John Karlsen

Annonce

To lollandske unge er ved Retten i Nykøbing tirsdag kendt skyldige i et våbentyveri fra Errindlev Skytteforening 14. september sidste år og i den forbindelse overtrædelse af våbenloven.

20-årige Mathias Kvick Truelsen Nielsen blev idømt tre år og seks måneder, og 23-årige Alexander Appeldorff Hansen tre år og ni måneder - han havde en dom i forvejen.

Der var tale om et spektakulært indbrud, hvor våbentyvene om natten havde stablet tre borde/bænkesæt oven på hinanden for at komme op på taget over skytteforeningens lokaler. Foruden havde de smadret, hvad der var af lamper i området, så de kunne arbejde i ly af mørket.

Efter at være brudt gennem taget havde de med en medbragt betonhammer bearbejdet skytteforeningens våbenskab ovenfra. Strømmen til hammeren havde de fikset sig til fra elinstallationen på loftet.

Fra skabet lykkedes det at stjæle to Walther-pistoler foruden et par pengekasser med småbeløb.

En bevægelsesalarm i våbenskabet havde sladret om indbruddet, men tyvene var væk, inden politi og vagtselskab nåede frem.

For politiet blev det indledningen på en omfattende efterforskning, der 15. november sidste år kunne føre til anholdelsen af de to nu dømte.

Gerningsstedet blev af politiets efterforskere omhyggeligt gennemgået for at finde DNA-spor, og for den ene dømtes vedkommende var de på den bidetang, der blev brugt til at skaffe strøm på loftet - og så blev efterladt under flugten. Desuden havde samme gerningsmand efterladt blodspor på det armeringsjern i toppen af våbenskabet, som blev bøjet.

Politiet havde i forvejen manden i DNA-registret, men da indbruddet med blandt andet stablingen af de tre borde/bænke ikke kunne være udført af ham alene, blev der sat aflytning op på hans telefon, og på den måde kunne politiet slå til på to adresser: hos en 23-årig mand fra Søllested og en 20-årig fra Midtlolland. Begge steder blev der fundet effekter, som kan stamme fra indbruddet, og begge kunne matches med DNA-spor fra indbruddet.

De to dømte nægtede sig skyldige, og den 20-årige ankede på stedet, mens den 23-årige udbad sig betænkningstid.
De to stjålne Walther-pistoler er aldrig blevet fundet.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce