cookie-og-privatlivspolitik

7

Billeder


Foto: Anders Knudsen

112

Vej genåbnet efter brand

OPDATERET 17.25: En brand i en række bigballer udvikler så meget røg, at en vej måtte lukkes, men nu er vinden vendt.
14. april 2021 kl. 16:04 Af Jakob Poulsen

Brandfolk fra Falck og Lolland-Falster Brandvæsen kæmper onsdag eftermiddag med at slukke en større brand i 16-20 bigballer på en mark ved Tømmervej tæt ved fjernvarmeværket i Sakskøbing.

Branden udviklede så meget røg, at brandvæsnet på et tidspunkt bad politiet spærre den Kroggårdsvej, som løber igennem området, for trafik, fordi sigtbarheden var for dårlig til, at man kan køre igennem.

Men sidst på eftermiddagen vendte vinden, så røgen ikke længere driver ind over vejen, og den er derfor åbnet igen, oplyser indsatsleder Jesper Atkinson Pedersen fra Lolland-Falster Brandvæsen til Radio SydhavsØerne.

Brandstedet ligger heller ikke langt fra Sydmotorvejen, men Jesper Atkinson Pedersen oplyste tidligere på eftermiddagen til folketidende.dk, at røgen ikke er så lige så tæt over motorvejen, og den bliver derfor ikke lukket.

Branden blev anmeldt ved 14.20-tiden. Til at begynde med havde brandfolkene problemer med at få læsset bigballerne af traileren, men det er lykkedes nu, og halmen er blevet spredt ud på græsset, så man kan slukke ilden.

Annonce

Brande i bigballer er ofte meget svære at bekæmpe, og derfor lader man dem som regel brænde ud under kontrollerede forhold i stedet for at bruge en masse vand på at slukke dem.

Men fordi røgfanen drev ind over Kroggårdsvej, var man nødt til at bekæmpe ilden. Slukningsarbejdet fortsætter en tid endnu, indtil røgen er dæmpet så meget ned, at den ikke længere skaber problemer.

Derefter sætter man brandvagt på til at holde øje med, at ilden ikke blusser op igen, oplyser indsatslederen.

Ingen mennesker er kommet noget til ved branden, men slukningsarbejdet ventes i hvert fald at fortsætte til ud på aftenen.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE