cookie-og-privatlivspolitik
Regn fra himlen hjælper på naturen. Men der kommer ikke nok til at stoppe tørken. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

112

Ventet regn ændrer ikke afbrændingsforbud

Selvom der er vand på vej fra himlen, er det slet ikke nok til at ændre på tørketilstanden.
17. juli 2018 kl. 13:32 Af Klaus Jaque

Annonce
FAKTA
Se om afbrændingsforbud og deres generelle virkning her: https://danskeberedskaber.dk/afbraendingsforbud-generel-information/

I flere dele af landet er det begyndt at regne, og der er meldt regn yderligere steder. Det får allerede nu mange mennesker til at rette henvendelse til beredskabet for at høre om de gældende afbrændingsforbud ophæves. Derfor er det vigtigt at slå fast, at der fortsat gælder afbrændingsforbud i hele landet.

- Helt generelt må vi sige, at den nuværende mængde af regn ikke er nok til, at der vil ske ændringer. Og vi kan heller ikke svare på hvor mange millimeter regn der skal til, for det kommer helt an på de lokale forhold, og på den periode regnen falder over. Fx vil et hurtigt skybrud med 30 millimeter vand blot ’prelle af’ på den hårde tørre jordoverflade, mens fem dage med stabil regn måske vil gøre mere gavn i relation til brandfaren, fortæller sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

- Jeg kan love, at så snart der er mulighed for at lempe på afbrændingsreguleringerne, så vil det blive gjort. Følg derfor gerne med på det lokale beredskabs hjemmeside. Vores dygtige folk rundt i landet holder løbende øje med udviklingen, og vi har absolut kun intentioner om at lave mindst muligt besvær for folks sommerhygge. Men indtil der sker ændringer i afbrændingsreguleringerne, så er det altså fortsat utroligt vigtigt at respektere reglerne. For naturen er fortsat mere tør end mange tror, og der skal stadig utrolig lidt til før en naturbrand begynder, slutter Nigaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce