cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Lolland-Falster Brandvæsen, arkivfoto

112

Ventil sprang: Over 1.000 liter biogas-affald løbet ud

1.000-1.500 liter affaldsprodukt fra biogasproduktion løb tidligt onsdag morgen ud fra gylletankvogn på en tidligere tankstation.
15. maj 2019 kl. 07:17 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det var næsten bogstaveligt talt noget skidt, som Lolland-Falster Brandvæsen blev kaldt ud til kort før klokken kvart i fem onsdag morgen på en gammel tankstation på Sædingevej i Rødby.

Her holdt en gylletankvogn lastet med mellem 1.000 og 1.500 liter affaldsprodukt fra et biogasanlæg, da en sikkerhedsventil pludselig sprang, så de mange liter affaldsprodukt sprøjtede og løb ud på jorden.

- Sådan noget stof kan godt stå og gære i tanken, og det er formentlig varmen fra gæringen, der har fået sikkerhedsventilen til at springe. Men vi fik fat i en slamsuger og fik suget det hele op igen og skyllet efter med vand. Facaden på bygningen på tanken blev også sprøjtet til, så den skyllede vi også, forklarer vicebrandinspektør Jesper Pedersen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Gylletankvognens chauffør bor lige i nærheden og havde parkeret tankvognen for natten, inden han efter planen skulle have tømt den af onsdag morgen. Det var en forbipasserende, der opdagede uheldet og slog alarm.

Heldigvis for de omkringboende var der ifølge Jesper Pedersen tale om et affaldsprodukt, der allerede er brændt af i et biogasanlæg, så lugten var ikke så slem, som den ellers kunne være, hvis det var ren gylle.

Efter opsugningen tjekkede brandfolkene en nærliggende kloak og å, men der var ikke tegn på, at der skulle være løbet noget ud der. Miljøvagten blev også tilkaldt og har undersøgt situationen og vil nu overdrage sagen til Lolland Kommune, så man her kan vurdere, om der skal foretages yderligere, fortæller vicebrandinspektøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce