cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

112

Vidnes video afgjorde voldssag

Ung mand blev på baggrund af et vidnes video idømt 60 dages ubetinget fængsel for grov vold mod en ansat i Knuthenborg Safaripark.
23. juni 2018 kl. 10:45 Af Henning Kørvel

Annonce

Et vidnes video af en 23-årig mands overfald på en ansat i Knuthenborg Safaripark 29. april i år blev vægtet så tungt ved en domsmandssag ved Retten i Nykøbing torsdag, at den idømte ham 60 dages ubetinget fængsel for voldsforholdet.

Videoen, optaget af en gæst i safariparken foran abeburet, fik afgørende betydning i sagen, fordi den tiltalte 23-årige mand af anden etnisk oprindelse end dansk udeblev fra retssagen.

Videoen blev afspillet i retten, og vidnet kunne med stor sikkerhed udpege gerningsmanden - den 23-årige mand - der efter at have samlet småsten op med højre hånd, tildelte den safariparkansatte et slag i baghovedet med knyttet hånd, således at han faldt forover og skrabede næsen mod jorden.

Voldsforholdet blev anset som skærpet, fordi han tidligere er dømt for vold, og loven åbner mulighed for, at straffen så kan forlænges med det halve.

Anklager Louise Fugl krævede manden idømt tre måneders fængsel under indtryk af, at prøvetiden i en betinget dom for kriminalitet af anden karakter var overtrådt, men retten dømte kun for voldsforholdet i Knuthenborg Safaripark, og det blev også anset for at være en skærpende omstændighed, at volden foregik et sted, der besøges af børn, som er der for at have det morsomt og ikke for at blive vidne til et voldeligt overfald.

Dommen på 60 dages ubetinget fængsel, som anklageren er godt tilfreds med, skal nu forkyndes for tiltalte, da han ikke mødte op i retten.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce