cookie-og-privatlivspolitik

12

Billeder

Redningsfolk med det vildfarne oppustelige bogstav, som formodes at være det, anmelderen så dale ned i sundet.
Foto: Claus Hansen

112

Vildfarent bogstav satte gang i stor redningsaktion

OPDATERET MANDAG 12.15: Melding om, at en faldskærmsudspringer kunne være i nød, førte lørdag aften til en større udrykning.
01. maj 2021 kl. 22:20 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Stor ståhej for næsten ingenting. Omtrent sådan kan man kort sammenfatte den redningsaktion, som lørdag aften udspandt sig på og omkring Guldborgsund ved Nykøbing.

Her ledte to redningsbåde fra Gedser Redningsstation sammen med en redningsbåd fra Falck i Nykøbing og en redningshelikopter fra Forsvaret efter en formodet nødstedt person i vandet ud for Lergraven i Nykøbing.

Det var en borger i området, som kort før klokken 20.20 så noget dale ned fra himlen og ramme vandet. Ifølge lokalpolitiet i Nykøbing oplyste anmelderen, at vedkommende mente at have set nogle arme i forbindelse med, at det, man antog var en faldskærm, dalede ned.

Der blev derfor slået alarm, da der var frygt for, at nogen var kommet i nød. Eftersøgningen blev også omtalt på folketidende.dk lørdag aften.

Efterfølgende fandt redningsmandskabet en genstand i vandet tæt ved kysten på Lollandssiden. Det var et stort guldfarvet E af den type bogstaver, som man ofte ser pustet op og brugt som dekoration ved fødselsdage og lignende festlige lejligheder. Og det var det, som anmelderen havde set dale ned.

Annonce

Den udlægning bekræftes ifølge lokalpolitiet af, at en ung kvinde senere på aftenen henvendte sig til politiet og forklarede, at hun og familien et kvarters tid før, anmeldelsen indløb, havde sluppet en guldfarvet ballon formet som et E løs i forbindelse med fejringen af hendes søns etårs fødselsdag. Men det var først, da de efterfølgende så omtalen af redningsaktionen på folketidende.dk, at de fik kædet tingene sammen.

Folketidende har mandag også talt med kvinden, der hedder Nadja, men ikke ønsker sit efternavn frem.

Hun fortæller, at det er en tradition, hun har sammen med sine børn, at de sammen slipper en bogstavballon fri, når barnet fylder et år. Det var en veninde, som havde læst artiklen på folketidende.dk og gjorde hende opmærksom på redningsaktionen.

- Jeg fik det rigtigt dårligt med det, for det er jo spild af ressourcer, og jeg er ked af, at det gik sådan, fortæller hun.

Indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen kunne lørdag ved 21.15-tiden fortælle, at redningsmandskabet havde afsøgt området uden at finde nogen nødstedte personer.

Annonce

Udover de nævnte både og helikopteren var der også tilkaldt politi, ambulance, brandfolk og læge. Vagtchefens vurdering lørdag aften var, at sagen ikke ventes at få yderligere konsekvenser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE