cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Voldtog fuld pige i fællesskab

En 50-årig mand og en 17-årig pige blev begge dømt for voldtægt af en beruset og sovende 14-årig pige.
13. oktober 2019 kl. 09:30 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Tidligere på ugen stod en 50-årig mand og en 17-årig pige tiltalt ved Retten i Nykøbing for at have voldtaget en endnu yngre pige i fællesskab.

Det, der i retslokalet blev beskrevet som voldtægt og anden kønslig omgang end samleje mod en person under 15 år, som var ude af stand til at modsætte sig handlingen, skete natten mellem 12. og 13. juli i år.

Voldtægten skete på et værelse på den 50-åriges bopæl i Sakskøbing.

Konsekvenserne for de to gerningspersoner - den 50-årige mand og den 17-årige pige - endte med at blive to fængselsdomme.


Et år og otte måneder

Den 50-årige mand fra Sakskøbing fik en fængselsdom på et år og otte måneder, mens den 17-årige medgerningsperson fik en fængselsdom på et år og seks måneder.

Dog var der som en tilføjelse til den sidstnævnte dom helt præcist tale om et seks måneders fængselsophold, hvis og såfremt den 17-årige gerningsperson i det sidste år af den afsagte dom kan holde sig fra at begå yderligere lovovertrædelser i den et år lange prøveperiode.


Seks måneder skal afsones

Der vil her - i forbindelse med ovennævnte prøveperiode på et år - blive ført tilsyn af først kommunen, og senere efter gerningspersonens fyldte 18. år følges der op med et tilsyn, som varetages af Kriminalforsorgen.

Men det ligger fast, at de seks måneder skal afsones.


Var beruset og faldt i søvn

I forbindelse med retssagen blev omstændighederne omkring voldtægten fra natten mellem 12. og 13. juli rullet op.

Her kom det frem, at det var på grund af alkoholpåvirkning og træthed hos den 14-årige pige, at hun endte med at befinde sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig voldtægten begået af den 50-årige mand.

Undervejs i voldtægten vågnede den 14-årige ganske vist op, men den 50-årige mand gennemførte alligevel voldtægten, lød det i anklageskriftet.


Overværede voldtægten

Den 17-årige pige og nu dømte gerningsperson overværede den 50-årige mands voldtægt af den 14-årige pige. Den 17-årige deltog også, ifølge anklageskriftet, ved at beføle den 14-årige på overkroppen, mens manden havde samleje med pigen.

Senere på natten, da den 14-årige igen sov, udførte den 17-årige pige, ifølge anklageskriftet, oralsex på den 14-årige pige.

Begge de to gerningspersoner nægter sig skyldige i anklagerne, og dommene er nu anket til landsretten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce