Annonce
Debat

Alle kneb gælder.

Borgmester-John udtaler for nyligt til Folketidende, at ”alle kneb gælder” i kampen for at undgå at komme på den hårde ghettoliste med Lindholmparken.

Det er egentlig en meget sympatisk udtalelse fra borgmesteren. Det vidner om, at Guldborgsundlisten (I folkemunde kendt som det radikale venstre i Guldborgsund), forstår konsekvenserne af at komme på listen og vil gøre alt, for ikke at nå derhen. Det første løsningsforslag fra John er, at udskille området i 2 enheder. Trylle-trylle, så er vi da kommet af den liste. Men tiltaget vil løse NUL af de udfordringer der gør, at vi nu er ved at havne på den hårde ghettoliste. I snart 4 år har vi stået på ghettolisten og i den tid, er der ikke kommet seriøse forslag, der kunne bringe os på afstand af den hårde ghettoliste.

Det der kræves er, at beboersammensætningen ændres, eller at de der bor i området kommer i arbejde. Sidste år kom der tal frem der sagde, at ud af de 123 kvinder med anden etnisk baggrund, der er tilflyttet området siden 2015, var 2, skriver T-O, enten i job eller uddannelse. De øvrige 121 tusser rundt derhjemme uden hverken at bidrage til samfundet endsige forsøge at lade sig integrere.

Jeg har ikke undersøgt på de nyeste tal, men jeg formoder ikke de er væsentligt forandret. Her ligger altså et stort uforløst potentiale som kommunen kunne gøre noget ved, hvis ellers de havde modet. Husk nu John: ”alle kneb gælder”.

Integrationsudfordringerne er svære i alle kommuner. Hans Skifter Andersen, adjungeret professor ved SBI ved Build, Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet fortæller, at for andre kommuner har det kostet omkring 10 milliarder kroner, at der har været 15 boligområder på den hårde ghettoliste.

Hvis ”alle kneb gælder” kunne vi være modige i kommunen og skubbe ved integrationen med større omhu. DF har i en anden kommune fremsat et modigt forslag om, at gøre det ulovligt, i arbejdstiden, at bære religiøs hovedbeklædning i borgernære funktioner. At et forslag om, at man ikke skal signalere tilhørsforhold til en religiøs ideologi overhovedet er kontroversielt, fortæller bare noget om, hvor langt ude vi er kommet i anerkendelse og omfavnelse af en middelalderlig ideologi. Vi vil godt nok endnu ikke acceptere, at politiet, dommerne eller vores soldater bærer religiøs hovedbeklædning, men vi accepterer, at personer ansat i ældreplejen, skolerne eller i dagsinstitutionerne gør det. Beklædning og udsmykning i det private er folks egen sag. For min skyld må en pædagog gå med anarkistsymboler eller anden rabiat udklædning i sin fritid, men på jobbet for kommunen, skal de ansatte fremstå neutrale og ikke anstødelige.

Retten til at udtrykke ideologisk tilhørsforhold med en ikke-sekulær religiøs overbevisning gør, at etniske danskere er med til at fastholde personer med ikke-vestlig herkomst i egne lukkede miljøer, med alt hvad det indebærer af mulighed for social kontrol og fastlåshed i et parallelsamfund, som Lindholmparken er på vej til at blive, eller rettelig allerede er.

Jeg ved, at der selv i mit eget partis byrådsgruppe her i kommunen, er det af nogle anset som for kontroversielt, at bede folk i borgernære funktioner være neutrale i deres påklædning. Også Socialdemokratiet er kun retorisk parate til at skabe ægte integration. De har endnu til gode at vise, at de vil sætte politisk handling bag integrationen. De gør NUL. Guldborgsundlisten mener, ”at alle kneb gælder”, men kun så længe det handler om at trylle problemerne væk fra statistikken og altså gøre NUL for at løse de reelle udfordringer. Så dette forslag er dødt i fødslen. De 29 medlemmer af byrådet er valgt af folket (og får vederlag), for at finde løsninger på vores udfordringer. Mit forslag er for Jer for kontroversielt. Så må I finde på andre løsninger. Gerne løsninger der løser udfordringen og ikke bare tryller med statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier