Annonce
Debat

Det glemmes, hva' natur er for en størrelse

Der famles frem, gættes og gøres forestillinger, når der politisk skal plantes et solidt fodfæste i vores natur. Det er som at lede efter varmt vand under isen. Og i alt denne hast og ret sås arbitrære beslutninger, der næppe fører til mere natur end den, vi har arvet. Tværtimod!

For mens Guldborgsundlisten forsøger at gro en god sag frem af biodiversitet, ubeskårne vejkanter og vindmøller, der næsten spidder hul i skyerne, lurer John Brædder og hans solcellepark i krattet.

Der går rygter om, at det "bugter sig i bakkedal", mens brisen får marker til at risle og trækroner til at hvirvle rundt. Det er vinden, der kræver et publikum. Det er Danmark. Det er vor hjem, som også tilhører de vilde dyr og grønne planter, som var de en kornfed dansker.

Det er den natur, vi synger om, når himlen slår flænger i skyerne eller regnen siver ned, så man sku' tro, det var et utæt tag. Det er værd at kæmpe for, og det er mere end en kamp for dansk natur. Det er et slag for dansk kultur.

Her deler vi Danmark med den stille spidsmus, det nøgne træ, fuglestemmer, markens duft - ligesom naturen deler rummet med de forbandende soundbokse, der som Den Sorte Død bryder med landskabet for at dække et primitivt behov på linje med gadepisseri (et sidespring)…

Men er det snart slut? For der skal vel plantes solceller, som var de ligusterhække i et villakvarter på trods af, vi lever i Oehlenschägers land. Her, hvor han skrev "Der er et yndigt land". Eller hva' siger John?

Ja ja, det jo lækkert med så'n én turismekoordinator, et par floskler om bæredygtighed og nogle FN verdensmål. Især hvis de måske, måske ikke, kan ændre os fra naturkegler til outdoorchamps, som var vi med i et afsnit af Alene i Vildmarken. Og formentlig en gang i fremtiden, hvor solcelleanlæg à la enkens sorte sjal omslutter markerne, og kæmpe vindmøller troner i horisonten, kan vi vaske hænder i nogle grønne og CO2-neutrale regnskabsrapporter.

Eller også… så ku' vi værne om den danske natur, så de kommende generationer kan opleve en rigere dansk natur i form af flere uberørte kyster, skove og landbrugsmarker, der er hver at synge om.

Jeg gider ikke naturparker. Det burde ikke være nødvendigt med statslig indgriben. Men det kræver af os, at vi kigger længere end vores egen redekasse. Det har aldrig været meningen, at natur er noget, der skal mødes bag et hegn.

Kulturen (naturen) er ikke et vindue med nedrullede gardiner, der venter på, vi trækker dem fra. Det står nemlig på vidt gab for mange, mange planter, insekter og dyr. Og vi skylder dem alle at skabe politik i deres billede. Ikke en pungs. Hverken John Brædders, kommunens eller vores egen.

De bedste afsprittede albuehilsener

Simon Hampe

Byrådskandidat for Dansk Folkeparti

I Guldborgsund Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen