Annonce
Debat

Det store generationstyveri

Nu er valgkampen for alvor gået i gang og der er ingen ende på, hvor mange penge de 3 store socialdemokratier; nemlig Venstre, DF og Socialdemokratiet vil dele ud. Venstre vil bruge 69.000.000.000 kroner ekstra frem mod 2025 på at øge det offentlige forbrug. DF lover gaver til pensionisterne og Socialdemokratiet er oppe på den store klinge med løfter om tidlig tilbagetrækning for os alle, eller måske kun for de få? Svaret kommer først når løftebryderne igen har erobret magten. Jeg savner borgerlige politikere der tør sige højt, at verdens næsthøjeste skattetryk, ikke trænger til yderligere udsugning, af den arbejdende befolkning. De penge vi selv råder over og kan bruge på opsparing, ferie, forbrug eller fornøjelser er altså også velfærd. Det er privat velfærd.

Jeg forstår egentlig godt logikken i, at når man har været længe på arbejdsmarkedet og har nået en alder af 62 år (efterlønsalderen) føler man, at man har indbetalt skat nok til, at man skal have en rettighed til at gå af. Men nu kommer hemmeligheden. De penge der er indbetalt igennem et helt arbejdsliv, har politikerne allerede brændt af. Der står ikke en konto i Nationalbanken med navnet Torben eller Birthe på. Pengene er brugt. De er brugt blandt meget andet, på konsulenter, djøfferi men naturligvis også, til driften af vores gode velfærdssamfund. Hvis vi ikke havde brandbeskattet befolkningen, kunne Torben og Birthe selv havde lagt til side gennem årene og dermed selv stå med beslutningsretten til, hvornår de ville trække sig tilbage.

Når de 3 Socialdemokratier fremadrettet skal give os friske mennesker retten til at træde tidligere tilbage, bliver det vores børn der skal forsørge os, for der ligger som bekendt ikke trillioner og venter i statskassen. De kommende generationer skal betale for alle de rare gaver, der bliver delt ud til os i denne valgkamp. Venstrefløjen vil bilde dig ind, at vi bare skal brandbeskatte bankerne og hvor tror de så bankerne henter de penge henne? Hos os igen.

Jeg savner en borgerlig vinkel på velfærdsdebatten. Et borgerligt forslag kunne være; Hvad med at alle der fylder 62 år går ned til kun at skulle betale halv indkomstskat? Vi kunne sige, at efter det fyldte 67´ende år skal alle være fritaget for at betale indkomstskat. Så ville seniorerne selv kunne vælge, om de ville gå ned på halv tid eller tjene dobbelt op i en årrække og spare op til ekstra privat velfærd. Dette ville endda være nationaløkonomisk billigere, da vores seniorer ikke skulle på passiv forsørgelse men stadig ville tjene penge ind til samfundet. Og lad så invalidepensionen stige, så den kommer op på et rimeligt niveau.

Stem på Nye Borgerlige, det er sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier