cookie-og-privatlivspolitik

Bolig

Færre tvangssalg

Antallet af tvangsauktioner er faldet halvanden procent i forhold til sidste år og er ni procent lavere end i 2016.
23. september 2018 kl. 00:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Der var færre tvangsauktioner i første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode i både 2016 og 2017. Det sker på trods af, at kommunerne efter at have overtaget inddrivelsen af ejendomsskatter har sendt mange boliger under hammeren.

Det går rigtig godt med økonomien i de danske hjem. Beskæftigelsen er historisk høj, og ifølge tal fra Finans Danmark er kun cirka 3.000 af landets 1,4 millioner boligejere med realkreditlån bagud med betalingen på deres realkreditlån. Det er langt færre end tidligere.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser nu, at der var færre tvangsauktioner i Danmark i første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode i de to foregående år.

- Antallet af tvangsauktioner er faldet halvanden procent i forhold til sidste år og er ni procent lavere end i 2016. De fleste danskere er i arbejde, og det betyder, at ganske få boligejere mister deres indtægt og dermed risikerer at komme bagud med afbetalingen på deres boliglån. Og skulle det endelig ske, er det mange steder muligt at sælge boligen på almindelige markedsvilkår, fordi det går godt på boligmarkedet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her