cookie-og-privatlivspolitik
Stadigt flere - og ikke mindst ældre - vælger at bruge sommerhuset som helårsbolig. Og antallet er højest her i landsdelen.
Stadigt flere - og ikke mindst ældre - vælger at bruge sommerhuset som helårsbolig. Og antallet er højest her i landsdelen.
Foto: Nybolig

Bolig

Flere har bolig i fritidshus hele året

På ni år er antallet af beboede sommerhuse steget med over 21 procent. Langt de fleste fastboende ejer selv det sommerhus, de bor i. Landsdelen her ligger helt i top med antallet af helårs-beboelser.
13. oktober 2018 kl. 07:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Sommerhuset er ikke kun til ferie og fritid, flere og flere er begyndt at bruge deres sommerhus som deres helårsbolig. I 2010 var der således 18.138 beboede sommerhuse, mens det tal i 2018 er oppe på 22.058. Altså en stigning på 21,6 pct. på ni år.

Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af tal fra Danmarks Statistik.

Landsdelen her - der i statistikken dækker Syd- og vestsjælland samt Lolland-Falster - har i øvrigt den klart største del af helårsbeboede sommerhus med i 6.268.

-Der er klar tendens til, at flere vælger at droppe enten lejligheden eller parcelhuset og i stedet flytte ind i deres sommerhus og bo der hele året, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han peger især på den store gruppe af seniorer, der med sommerhuset som helårsbolig kan nedbringe deres boligudgifter.

-Det er alt andet lige billigere at bo i et sommerhus end i en traditionel helårsbolig, både fordi de som regel er billigere at anskaffe, og fordi boligskatterne er mere lempelige end ved de fleste helårsboliger. Som pensionist kan det derfor være en fornuftig disposition, hvis man vil have pengene til at række længere og sælge helårsboligen og flytte permanent i sommerhuset, siger Thomas Hovgaard.

Det er de sidste par år blevet væsentligt nemmere at bruge sit sommerhus som helårsbolig.

- Den nye planlov fra 2017, som tillader, at man som pensionist efter kun et års ejerskab mod tidligere otte år kan bruge sit sommerhus som helårsbolig, har klart gjort det lettere, og vi forventer, at flere og flere vil benytte sig af muligheden. Samtidig er det nu også blevet muligt at finansiere mere af sommerhuset med realkreditlån, så alt andet lige tegner det til, at vi kommer til at se flere levende sommerhusområder også ude for feriesæsonen, siger Thomas Hovgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

BOLIG

Annonce