cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af indbrud er faldet de senere år - og antallet af alarmer steget.

2

Billeder

Antallet af indbrud er faldet de senere år - og antallet af alarmer steget.
Foto: Verisure

Bolig

Hver fjerde dansker har tyveri-alarm

Flere og flere installerer alarm i hjemmet - flest alarmer finder man i hovedstadsområdet, mens der er færrest i Nordjylland.
15. september 2018 kl. 06:20 Af Hans Gandrup

Annonce

Hver fjerde borger i Danmark har alarm i sit hjem. Størstedelen af alarmerne er installeret i hovedstaden, mens der er færrest alarmer i Nordjylland. Hver anden af dem, der har anskaffet sig en alarm, siger at de føler sig mere trygge med alarmen.

Selv om antallet af indbrud herhjemme er faldet støt gennem de seneste år, er Danmark stadig et af de mest indbrudsplagede lande i Europa.

I forsøget på at holde de ubudne gæster fra døren har knap hver fjerde borger i Danmark installeret en alarm i sit hjem.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har udført for Tryg.

27 procent af alarmerne er installeret i hovedstaden. Færrest alarmer er der i Nordjylland, hvor blot 17 procent af de private hjem har alarm.

Særligt udbredt er alarmerne i parcelhuskvarterer. Således har mere end hvert tredje parcelhus i Danmark en alarm. Blandt rækkehuse er det cirka hvert femte hus, og i etagebyggerier har omkring hver tiende husstand installeret en alarm.

- Der sker væsentligt flere indbrud i huse end i lejligheder. Men indbrud sker altså også i lejligheder, og det er mindst lige så ubehageligt for lejlighedsbeboeren at få ubudne gæster. Derfor er der al mulig grund til at forsøge at undgå hændelsen, hvad enten man bor i lejlighed eller hus - ikke bare via en alarm, men også gennem andre forebyggende indsatser, siger Camilla Nielsen, forebyggelseschef i Tryg, og fremhæver blandt andet Nabohjælp samt bedre vinduer og døre som effektive midler mod indbrud.

Selv om alarmen blot er ét blandt flere forebyggende initiativer, har den stor indflydelse på danskernes tryghedsfølelse.

Således siger hver anden af dem, der har anskaffet sig en alarm, at de føler sig mere trygge med alarm. Og 43 procent af dem, som ikke har alarm, erklærer at de i nogen eller høj grad ville føle sig mere trygge med en alarm.

- En stor del af dem, der ikke har alarm, begrunder det med, at de synes, at det er for dyrt. Vi vil gerne øge antallet af husstande med alarm ved at tilbyde en løsning, som er både billig og let tilgængelig. Derfor følger der som noget nyt automatisk en alarm med i købet, når en kunde samler sine forsikringer i Tryg, siger er Camilla Nielsen.

Hvis der sker et indbrud, udløses alarmen ikke kun lokalt med en kraftig sirene i hjemmet - kunden får også direkte besked via en app på sin mobiltelefon. Desuden kan kunden tilmelde naboer, familie og lignende, så de får en SMS, når alarmen går.

- En alarm får måske tyven til at droppe sit forehavende. Vælger han alligevel at bryde ind, vil alarmen stresse ham, og han tilbringer kortere tid i boligen, hvorved skaden kan begrænses. Samtidig behøver vores kunder ikke at være nervøse for, at deres børn eller de selv overraskes af en tyv eller et indbrudsramt hjem. Selv når de er på ferie på den anden side af jorden, kan de hele tiden holde øje med deres bolig. Vi håber, at det vil øge deres tryghed, forklarer Camilla Nielsen.

Og Trygs tilbud om alarm er blevet populært hos kunderne. Siden lanceringen for cirka et halvt år siden har knap 4.000 husstande bestilt alarmen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

BOLIG

Annonce